”Hemgjorda” sniglar till middag

För drygt två år sedan skrev jag i bloggen om en bok från 1929 som jag hade på Bokbörsen, Aminoff´s Fransk matlagning – idag har jag sålt den. Tre visningar förra veckan av just den bloggen – undrar om det bidrog till försäljningen? Annars är det intressanta sammanträffanden, och någon slump lär ju inte finnas, så … Apropå Frankrike, redan igår bestämde vi oss för att äta sniglar till middag i kväll.

Skrivlust har inte riktigt infunnit sig trots att vädret mer än lämpat sig härför. Jag är i Stockholm med mannen min, vi var på Hötorget igår på loppismarknad, och jag inhandlade ett linneörngott med virkad spets, ett annat vackert örngott och en hemvävd kökshandduk, plus en potatisstomp – allt för det facila priset av 60 kronor. Stompen har ett fult beige plasthandtag idag, men det ska mannen min byta ut mot ett vackert gammalt trähandtag. Antagligen ett han gör själv av ene eller körsbär – vi har en nerfallen en och ett döende körsbärtträd vid huset utanför Sala.

Skatteverket har sökt mig, och när jag ringer upp får jag inte fatt i den person som ringt. Undrar oroligt vad de vill – varför känns det alltid som om man gjort något gravt tokigt när dylika myndigheter vill ha kontakt? Och varför ringer de med dolt nummer? Jag svarar aldrig på samtal från dolda nummer (han lämnade sitt telefonnummer via 133 till slut). Efter några uppringningar får jag tala med en vänlig man som säger att jag skulle ha skickat in en blankett i fjol som de saknar nu, eftersom jag gjort det i år… Tror jag att jag begrep. Får kolla när jag kommer hem.

Jag fröjdas över att internet fungerar som det ska, snabbt som vinden. Tyvärr går det över när jag kommer ut på landsbygden igen, vare sig den ligger utanför Sala eller utanför Norrtälje. Dit bär det av i morgon eftermiddag, och då blir Minsann glad. Hon gillar inte att vara i stan med alla konstiga ljud och trafik utanför fönstret som dessutom ligger högre upp än annars.

Nyss tänkte jag skriva att det inte regnar ännu idag – nu gör det det. Bara så ni vet. Jag tänker inte gå ut idag. Även om solen skiner som just nu!

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s