Röda blåtiror

Jag försöker vänja mig vid att blåtiror är röda, inte blå. Runt ögonen har jag ungefär samma färg som på näsan. Grus är inte nyttigt för hyn. Tack vare de numera oanvändbara glasögonen klarade sig ögonen ändå bra. Och kroppen är hel, om än mörbultad, med blåmärken här och där.

Vi städar huset för att åka härifrån i morgon. Mannen min ska ut på familjens ö utanför Trosa, jag ska hem till en god vän och bistå med städning. Och träffa en gammal vän, och träffa en vän som jag känner från nätet, men aldrig mött i verkligheten. Typiskt att jag ser ut som jag gör, just nu. För att göra det hela än knasigare är mannen min och jag bjudna på stort ”garden party” på gården där jag bor, till helgen. Blåtiror och näsa får avgöra om vi går dit!

På söndag ska vi dessutom stå på loppis, så nog blir jag beskådad i mitt nya ovana ansikte. Nog av.

Vi plockade fläderblommor och lade i frysen igår. Och så har vi räknat ut att de stora, vackra vallmorna slår ut medan vi inte är här. Jag har i alla fall passat på att fotografera en av inneblommorna, en fantastisk blomma på en ful grönska som kanske är en kaktus av någon sort. De blommar någon gång med års mellanrum, och blommorna är alldeles osannolikt fantastiska. Om Telia vill ska jag visa en bild.

Idag är en dag med ömsom sol och ömsom regnskurar. Gräsklippningen får vänta. Jag tänker läsa Helena von Zweigbergks bok ”Ur vulkanens mun”, har inte läst någon av hennes böcker tidigare. Det är ”ett drabbande relationsdrama om svek, drömmar och kärlek” enligt baksidestexten. Jag vet inte om just de formuleringarna gör mig mera lässugen, vi får se.

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Röda blåtiror

  1. Stina Gottliebsson skriver:

    Vulkanen kan du hoppa över, när du har så mycket annat att läsa. Örebro länsteater gjorde en pjäs av den boken. Det blev den inte mindre långtråkig av.

  2. Svenarne Jansson skriver:

    Stackars du! Vet precis hur det känns & blir – för några år sedan stöp jag på en uppstående stenplatta utanför Cityteminalen i Sthlm. Med en resväska krampaktigt i varje hand tog jag emot smällen med ansiktet. Glasögonen delvis intryckta i ansiktet, ambulans till sjukhus för kontroll, omplåstring och några stygn här och var. Ögonen klarade sig – änglavakt, sa läkaren. Ingen resa till midsommarfirande med familjen det året. När det blev vardag vägrade min chef att låta mig jobba i bokhandeln efter som jag såg ut som ett evigt elände i ansiktet. Blåtirorna kom så småningom att täcka avsevärda delar av nyllet och det var intressant att se hur färgerna skiftade från dag till annan. Uppnådde lite av kändisstatus i Kallhäll, när folk stannade, glodde och pekade.
    Nya glasögon kunde jag inte prova ut förren efter en månad.
    Detta apro på att falla i midsommartid … Krya på dig! Kram / Sa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s