Vem är det där?

Mitt nya pass är hämtat. ”Vem är det där?”, var det första mannen min sade när han såg mitt fotografi … Nytt bilbatteri är också inhandlat, ska monteras.

Jag funderar över ett system som sätter polismän att lämna ut pass. Har de inte viktigare saker att göra?

Vädret, åska och regn, ger mig huvudvärk. Jag försöker ligga och vila en stund, men orkar inte ligga still. Försöker lyssna till musik, som glappar och tystnar och kommer igen hela tiden. Det blir ett väldigt konstigt lyssnande.

Minsann är konfunderad över ljuden som kommer ur högtalarna. Hon är inte van vid att något låter när jag skriver. Nu hänger hon med bakkroppen på min vänstra arm, och balanserar medan orden fastnar på skärmen. Det är också fascinerande för en nyfiken liten katt.

En journalist på någon av kvällstidningarna skriver i sin krönika om hur ”en bok loopar några hundra varv i hans huvud”. Låter intressant. Skrivprocessen, och vad därtill hör, intrigerar mig. Med det menar jag bara att jag inte begriper hur det går till. En del författare bara sätter sig ner och skriver. Andra föreställer sig hela boken och skriver ner den därefter. Åter andra gör synopsis, scener, beskriver karaktärerna för sig själva, har klisterlappar överallt och noterar allt som har med boken att göra.

Jag begriper inte hur det går till. Och avundas de som vet.

När jag läser vad jag skriver, och tänker tillbaka på vad jag skrivit de senaste dagarna i bloggen, kanske längre än så – så är det mycket ”gnäll”. Än är det Telia och internet eller Spotify, än något annat, viktigt eller oviktigt, som jag inte gillar. Vad säger det om mig? Att jag är en ovanligt svårtillfredsställd människa? En grinig sort?

Den icke-kommunikation jag skrev om häromdagen har i alla fall ändrat sig till kommunikation. Igår kväll kom ett välkommet telefonsamtal. Det är jag mycket glad över. Fortfarande vet jag inte vad som gjorde att det kom – men det spelar ingen roll. Vi pratade med varandra.

Varje dag skriver jag ett antal ord för bloggen min. Det blir sällan en hel sida, oftast lite mindre än så. Några ögonblicksbilder ur mitt liv, om mig, min älskade och min katt. Ibland andra människor, ibland någon bok jag läst. Eller vill läsa. Häromsistens lånade jag Leif GW Perssons ”Gustavs grabb”, men insåg när jag kom hem och skulle börja läsa, att jag inte hade någon lust.

Den är tillbakalämnad, min syster har den så jag vet att jag kan läsa den senare. Men jag undrar över vad det var som fick mig att inte vilja läsa? Det lilla jag sett som handlat om hans mamma och deras relation? Något var det som ”spökade” för mig. Kanske föräldraskap, eget och andras. Kanske klassresan.

Nu ska jag kolla om det är idag som min syster kommer hem från sin resa med buss i Turkiet.

 

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Det här inlägget postades i litteratur. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Vem är det där?

 1. Barbro Fällman Caglar skriver:

  Hej du! Det var i går.

 2. Barbro Fällman Caglar skriver:

  Fin bild förresten!

 3. Det är otroligt obehagligt och jobbigt för hörseln att lyssna på musik som lever ett eget hoppande liv. Jag har också upplevt det en lång tid i ett annnat sammanhang. Till slut blev det att jag föredrog tystnaden tills vi köpte en ny musikanläggning.
  Man får gnälla. Vissa saker måste ut någonstans. Du skriver mycket annat positivt och bra. Dessutom är du en duktig skribent.
  Jag gör som du. Hoppar Gustavs grabb.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s