Kallt i natt

Jag läser Christina Stiellis bok ”Jag älskar dig inte” – en bok som gör ont att läsa och som säkert gjort ont att skriva. Att leva. Den är bra. När jag läst ut den ser jag att författaren skrivit att boken inte är självbiografisk – den är ändå skriven med stor insikt i hur livet faller samman för huvudpersonen när mannen lämnar henne. Hon hittar tillbaka till sig själv och sin styrka innan boken tar slut. Det känns gott.

Parallellt försöker jag ta mig in på internet häruppe i Västmanland – har lyckats hitta till banken och betala några räkningar, men kommer inte in på bloggen. Olika fel refereras till hela tiden. Modemet blinkar ostadigt. Kan någon läsa detta har jag till slut lyckats. Solen lyser därute, när jag gick upp vid 7-tiden var det bara 9 grader ute. Och daggig spindelväv i alla grässtrån. Vackert.

Jag eldar i vedspisen. Har raggsockor på fötterna, det är mitt i den svenska sommaren.

Minsann är ute och jagar, utforskar ladugårdens alla hörn och allt tätt gräs och alla buskar. Hon vet att det finns kopparormar och alla sorters kryp därute. Har nog försökt fånga möss också. Jag är tacksam för att inte veta om hon lyckats.

Igår hittade vi några kantareller i skogen utanför huset. Allt regn ligger i stora pölar överallt, skogen går inte att känna igen. Enbart regn räcker inte för svamp heller, de behöver värme nu. Hallonen finns där, men är små och kartiga. Blåbären ser fina ut. Gräs och blommor växer oss över huvudena. Rabatten under köksfönstret är ett minne blott, studentnejlikor, luktärter, krolliljor, prästkragar och de där kraftigt gula som jag inte vet namnet på – alltihop växer i rabatten och utanför, i gruset. Det får vara så, jag drar bara bort tistlarna, igen. Och brännässlorna i vinbärsbuskarna.

 

 

 

 

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i litteratur och märktes , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Kallt i natt

 1. Karin skriver:

  Går utmärkt bra att läsa. Har du möjligen Binero som webb-hotell? De hade värsta serverstrulet i dag, så det var många bloggare (även jag) som hann bli rätt frustrerade innan det fixades.

  Och så en liten skitdetalj: om du går in på senaste inläggen för att redigera och kollar om det finns några extra (onödiga) vagnreturer efter sista raden, kan du kanske ta bort dem och slippa det där tomrummet mellan inläggen. Inte för att det stör egentligen, men jag vet att jag råkar göra så där ibland och det är ju superenkelt att ta bort.

  • beskrivarblogg skriver:

   Hej du – svarar så här i stället för i bloggen, det verkar som om mejlen fungerar bättre. Binero vet jag inte att jag har, inte ens om jag har något webhotell – jag har Telias mobila bredband, det är allt jag vet om den saken. Men nog är det servern som krånglar, det har jag fattat. De där extra tomma styckena ska jag kolla, har inte tänkt på det tidigare – tack för tipset! Fin helg på dig – Margareta

 2. Barbro Fällman Caglar skriver:

  Även jag lyckades läsa. Och visst är det trist med regn men iaf (som ungdomarna säger) är det sommar och det blir säkert varmt nog snart för kantarellerna även där uppe! Karin o Deniz plockade häromdagen och dessutom blåbär varav jag idag har gjort något som (enligt syster K) liknar farmors blåbärskaka. Livet är härligt!!
  Kram från syster B.

  • beskrivarblogg skriver:

   Ja, livet är härligt – tänk att vi kommer ihåg farmors blåbärskaka (jag kom ihåg den när du skrev om den) – men inte skulle jag kunna göra den! Fick du tag på din doktor? Kram/margareta

 3. Hej Margareta! Nu har jag ”läst ikapp” och ser att det är ”ömsom vin, ömsom vatten” som min mormor brukade säga. Detta med vatten … det har lätt för att regna och bli blött … Jag tvättade igår kväll och gick ut kl. 6 i morse och ”räddade” det som torkat. Himlen är väldigt mörkblå och det är nåt på gång. Stannar i stan ett par dar. Annars mår vi gott och vi har haft en solig och varm vecka – bäst i landet!

  Ha en fortsatt bra sommar och mindre teknikstrul! Tur att du kan fixa krångel. Jag har kunnat läsa allt du skrivit i alla fall!
  Varm kram!

 4. Barbro Fällman Caglar skriver:

  Aj, rackarns! 2 gånger har jag lyckats prata med dig idag och inte har jag tänkt på Margareta! Så då är vi alltså inne i fruntimmersveckan….. Grattis i sista minuten!
  Barbro

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s