Klagar gör Margareta

Jag slåss med att komma in på min blogg. Nyss lyckades jag, men vet tyvärr inte vad som var skillnaden jämfört med alla gånger jag inte kommer dit jag vill. Gäller för övrigt inte enbart internetåtkomst …

En vacker lördagsmorgon i Västmanland, svanarna flaxar med vingarna borta vid dammen. De försöker visa sina fem ungar hur man gör när man flyger, ungarna flaxar så gott de kan. Än är det inte dags att försöka ta sig upp i luften, det dröjer några veckor.

Nu ska mannen min göra jordgubbsmarmelad. Jag nöjer mig med att njuta av den när den väl är färdig och lagd på burkar med fina, hemmålade lock. Jag har just dragit de torkade myntabladen av skaften och lagt i en annan burk, en tät plastburk, inget vackert lock där inte. Men doftande gott innehåll. Ska nog hämta in lite till.

Igår var vi på middag hos grannarna, fisksoppa och till efterrätt kalvost. Säger de, jag säger kalvdans. Hallonsylt till och massor med kanel ovanpå. När jag var barn tyckte jag inte om kalvdans, det var en delikatess i de vuxnas ögon och vi fick det ofta när vi var på besök i släktens hembygd Gustafs. Vi barn tyckte det var äckligt med den dallrande mjölkpuddingen. Igår var det gott.

Minsann är ute sedan tidigt i morse. Dags för en kopp kaffe, efter morgonteet. Därefter ska jag försöka komma i klagande kontakt med Telia. Men jag kommer inte in på hemsidan, kan inte logga in på Mina sidor eller vad det numera heter – försöker skicka mejl, men är osäker på adressen … Lägger in hela ”Brev till Telia” här också, kanske någon Telia-anställd hittar hit?

Brev till Telia, 2012-07-21

Angående internetåtkomst, mobilt bredband och ”överför (0%)…

Jag har mobilt bredband, 4G. Den hastigheten har jag enbart upplevt i Stockholm. Bor mestadels utanför Norrtälje eller utanför Sala i Västmanland. Varken här eller där fungerar något annat än Edge, ibland. 3G kan jag glömma, 4G finns inte i den världen. Just nu befinner jag mig i Västmanland.

Och är mycket frustrerad och vansinnigt irriterad på att inte komma in på internet. Uppkopplingen svajar mellan noll in – eller ut – och 0,64; 0,32  resp 0,00. Men ansluten är jag enligt modemet.

Vad är det meningen att jag ska göra – fortsätta betala för något som inte fungerar? Det här modemet var något billigare än det gamla, sega. Men det fungerar mycket sämre. Med det tidigare modemet kom jag in oftare – men inte ofta. Numera sitter jag där och läser alla möjliga förklaringar till varför det inte fungerar – servern refereras det till ofta, eller socketfel, eller SSL anslutningsfel, kan inte läsa serverns DSN (?)  – inget av detta hjälper mig!

Kom igen och tala om vad som inte fungerar här på landsbygden. Säg inte att jag ska byta rum för datorn, modemet är inställt på endast GPRS/Edge. Problemet är att ”in/ut”, ”upp/ner” hela tiden svajar och är instabilt. Anslutningstiden överskrids är också en förklaring till att jag inte kommer dit jag ska.

Eftersom jag inte har TV missade jag inslaget igår kväll på Rapport om frustrerade Telia-kunder. Att ni har bästa kundtjänsten enligt tidningen Mobil (vad är det?) är totalt ointressant så länge era produkter inte fungerar som de ska.

Min dator är sprillans ny och fungerar i alla andra sammanhang – utom detta.

Om jag kommer in på er hemsida skickar jag detta dit. Annars får gamla snigelposten duga. Eller kanske mejl.

Margareta Börjesson

SUCK

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i klagan och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Klagar gör Margareta

  1. Stackare. Jag förstår om du blir frusterad. Telia. Ja. Det är ett kapitel för sig. Minns förra sommaren när vi var nya här. Vet inte hur många timmar min fru la ner på att sitta i t-kö, prata med dataröster eller när hon plötsligt fick prata med en människa, så bröts samtalet. Solveig fick ägna flera veckor åt alla problem som ofta gav nya problem. Fortfarande händer det att saker inte fungerar. Vi skojar ofta om ämnet Telia. Allt har blivit så krångligt. Jag funderar på att skriva ett kåseri om det.

    • beskrivarblogg skriver:

      Gör det Bosse – humor är säkert bättre än klagan! Jag lyckades förbli uppkopplad så att jag fick iväg ett mejl till Telia – får se vad som händer. Sitta i telefonkö orkar jag inte. Kram/Margareta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s