Kantareller+Paj=gott!

Vi har ätit världens godaste kantarellpaj! Vacker, otroligt smakrik, räcker till ytterligare en middag med sallad till. Massor med kantareller – receptets halvliter råa svampar verkade för lite, vi hade nog en dryg halvliter stekta. Känns nyttigt dessutom – och härligt att ha gjort själva, plockat kantarellerna, odlat persiljan och vattnet kommer härifrån i alla fall. Löken, vitlöken, smöret, äggen och mjölet har någon annat fabricerat.

Och ärtorna som höll pajdeg och aluminiumfolie på plats kommer från ”vår” bonde. Astrid Nilssons recept.

Vi har spelat canasta, mannen min vann den här gången, förra gången vann jag. Det börjar bli lite jämnare mellan oss – och då ska ni veta att han spelat sedan han var ung, medan jag lärt mig det jag kan på gamla dar.

Idag har jag också plockat hallon i regn, de blir särskilt vackra då, bären. Glänser så röda och fina. Ett par liter om dagen har årets plantor givit, mera än tidigare. Nu fryser vi bären för senare sylt- eller annan användning. Och så äter vi dem naturella, gott, gott. Vinbären, både de röda och de svarta riktigt skriker på att plockas, annars tar fåglarna dem, eller de trillar av. Vi får se vad morgondagen ger av bärplockarenergi.

När vi åkte hem från handlandet i stan såg vi en liten blöt rävunge som sprang över vägen. Smal och med pälsen mörk av väta.

Just nu luktar här bränd katt, Minsann svängde svansen över något av ljusen på köksbordet. Det tycks inte bekomma henne, men det luktar verkligen illa. Hon vill gärna gå ut också nu när klockan är närmare halv 11 på kvällen, men det vill inte jag att hon ska.

Nu tar jag min bok och går till sängs, god natt. 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i glädje och märktes , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Kantareller+Paj=gott!

 1. Barbro Fällman Caglar skriver:

  Godnatt kära du! Jag ska också ta min bok i säng, Orhan Pamuks ”The Museum of Innocence”. Jag gillar egentligen inte honom, men efter besök i hans verkliga museum i Istanbul blev jag lite nyfiken. Läser den på engelska, tror mig inte orka med det turkiska originalet. Men redan efter ca 40 sidor har jag hunnit reta upp mig på honom. Han är i mitt tycke uppblåst, intellektuell snobb och en riktig mansgris. Blä. Men jag ska försöka orka med 40 sidor till, sedan kanske du får ta den o sälja den efter att ha försökt dig på den själv………
  Godnatt igen
  B./

  • beskrivarblogg skriver:

   Hoppas du sovit gott – jag har bara läst en bok av Pamuk tidigare, och läste kanske inte så medvetet, tycker mig minnas att jag gillade människorna, titeln har jag glömt, något med snö? Något djupt intryck gjorde han nog inte eftersom jag minns så dåligt. Kram på dig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s