Kräftomani mm

Idag är det tryckande varmt, nästan svårt att andas. Kantarellpaj har utlovats till kvällen, gårdagens skörd av vackra gula står och väntar i kylen. Kantarellerna slog ut ungefär samtidigt som myggen, det var snudd på outhärdligt att vara i skogen igår. Och de biter bara mig, mannen min klarar sig.

Kräftpremiär hade vi igår kväll, ICAs djupfrysta kinesiska jumbo. De var riktigt goda, men förstås kinesiskt hårda i skalen. Vi gjorde ny lag med hemodlade dillkronor och åt med förtjusning till liten nubbe och pilsner. Mannen min är nämligen kräftoman, han skulle förmodligen kunna äta kräftor varje dag i åtminstone några veckor. Så inte jag. Därmed räcker ett paket bra åt oss två, jag äter fem och han resten.

Nu har vi just varit in till den lilla staden Sala och handlat mjölk och grönsaker, grädde till pajen. Och jag förstås böcker på återvinningen i Strömsbacka – en kasse (20 st) för femtio kronor. En del har jag inte läst, så det ska jag innan de åker in på Bokbörsen för försäljning, säljarnamn Kultamanka.

Regnet kommer i störtskurar med små avbrott idag, men vi tycks slippa åska och eventuella strömavbrott. Det är skönt att kura inomhus och betrakta pajbagaren i full fart. Jag skulle naturligtvis kunna dammsuga och skaka trasmattor, men det får vara till senare. Just nu har jag ingen lust med nyttigheter. Vet inte riktigt om jag heller har lust att läsa Kerstin Ekmans ”Grand Final i skojarbranchen” som jag lånade på biblioteket senast. Började några sidor men kom inte riktigt igång. Det kanske blir senare det med.

Om jag iakttar mitt läsande de senaste veckorna så läser jag hellre ”mindre seriösa” böcker än ”god litteratur” – ett sommarfenomen? Och, jag har ju läst om Röde Orm, jag läste Spill (även om jag tröttnade). Lästa andra böcker: Ed McBain´s ”da capo”, Gay Biddlecombe ”Min engelska vingård”, förstås Elizabeth George´s ”Skriv på!”, och en del andra som jag redan glömt.

Nu ska jag gräva i min nya bokkasse. Nej, den får också vänta. Jag började läsa i Joseph O´Connor´s ”Spökljus” och den tar tag i mig omedelbart – språket passar mig, historien om den gamla och alkoholiserade skådespelerskan gör det nog också.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i litteratur och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s