Bränd svamp luktar (inte tillräckligt) illa

Mannen min var ute och plockade svamp igår, kantareller och några Karl Johan. Rensade och fina. Jag satte på stekpannan, i med smör och svamp. Så satte jag mig att skriva. När mannen min kom upp från duschen undrade han försynt vad som nästan brann på spisen. Rök gjorde det, och luktade, men jag märkte inget, satt bara där och skrev. I fortsättningen ska jag försöka skilja på matlagning och skrivande …

Det finns mera svamp i skogen, mannen min är en förlåtande sort och han fick ju motion. Jag skämdes.

Nu är frukosten inmundigad (det är ett roligt ord tycker jag!), inget kan brännas vid eller eldas upp. Solen skiner och det är varmt ute. Då blir det inte mycket skrivet heller, men kanske lite läst. Just nu Hanne-Vibeke Holsts ”En lycklig kvinna”, eller någon av de andra påbörjade böckerna som vilar sig lite just nu.

Jag har dammsugit och skakat trasmattor, t o m dragit fram spisen (el-) och gjort rent bakom och under. Fikadags.

Och så var vi in till Sala och jag köpte böcker för 70 kr (25 st) – några att läsa, andra att sälja. Två fina stora hela rödspättor också, som mannen min just nu dubbelpanerar för att sedan steka. Potatis och kantarell-/lökfräs till (inte det ovan brända). Jag slickar mig redan om munnen. Idag har vi dessutom plockat ihop en del fd loppissaker att skicka iväg till auktion. Vi orkar inte åka på loppis längre, tyvärr. Och det är bättre att vi gör oss av med sakerna, än att någon annan ska behöva göra det …

Några saker är svårare att skiljas ifrån än andra: hands”modeller” i tunt trä, olika storlekar; två kakelugnsfötter i tung mässing (kanske danska) enligt en Auktionsrundan-expert som såg dem i Uppsala; en ”dammsugarapparat” i en liten sliten pappask (fungerar medelst statisk elektricitet, borste att borsta bort dammet med medföljer); vackert linne som får vänta på att säljas ännu ett tag; ett tennfat, några knasiga tavlor.

I morgon åker några lådor iväg, och som tur är kommer vi inte att komma ihåg vad som låg i dem!

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Bränd svamp luktar (inte tillräckligt) illa

  1. A-Lott skriver:

    Känner igen det där med vidbränd mat. När jag hade målargrejerna hemma gick det inte att kombinera dessa två övningar – aktivt konstnärsskap och matlagning, fast vissa vill påstå att matlagning är en konst. Tur att smaken är som baken:-)
    ( Kakelungsfötter…. ja, jag säger då det :-D)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s