Minsann på grisjakt

Frukost inne, soldis ute.

Minsann har hälsat på gårdens frigående gris, hon smög försiktigt närmare och satt sedan på staketet och tittade på medan grisen åt av kirskålen i vägkanten. På något sätt begrep hon att hon inte behövde vara rädd. Mannen min underhåller mig med rapporter om kommande veckas regn, vi ska vara hundvakter. Blöta cockerspaniels som vill springa ut och in är inte kul …

Han tar Minsann med sig och åker upp till huset utanför Sala efter några dagar. Så får båda lite lugn och ro. Och han kan plocka svamp och hallon, medan jag lufsar runt med jyckarna.

Jag är väldigt nöjd med att vi gjorde färdigt med vedklyvning och travande igår eftermiddag. Mot kvällen kom nämligen det häftigaste regn jag sett på länge, det gick inte att se ut genom fönstren. På bara några minuter kom drygt 12 mm. Min vinterved låg under tak! Visserligen känns veden i kroppen idag, men det var det värt.

Mellan nyttighetsvarven försöker vi lära oss något om Thailand. Vi har bokat boende hos Mr Wittaya Witt (vad är förnamn och vad är efternamn?), men ligger ännu lågt vad gäller flygbiljetterna. Mannen min har varit i Bangkok, jag inte alls. Som tur är har min systerson och hans familj besökt samma ö ett antal gånger nu, och kan informera oss om matställen etc. De har också bott i det hus vi nu hyr för mars månad nästa år.

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Minsann och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s