Utsikt över en sjö

Nu är vi på Överby, jag sitter i köket och tittar ut över den lilla sjön. Det småregnar lite till och från, hundarna har varit ute en gång på långpromenad med matte, så jag behöver bara ta en kortare tur om några timmar.

Vi har fått förhållningsorder (kolla kylen/frysen i andra huset, proppen har gått två gånger på två dagar), nästan en köttig hamburgare till ena hunden, lite mindre till den andra och varsin dl torrfoder, hängmattan ligger i lådan för stolsdynor, vattna chokladblommorna ute ganska ofta och mycket och ta bort de vissna, så kommer det massor med nya knoppar, tvättmaskinen fungerar så här, tidning i brevlådan om morgnarna – ungefär alltså som annars när vi varit här. Ibland tror jag att min vän tror att mitt närminne har flugit sin kos.

Vad jag också fick var en underbart skön massage eller behandling av min stela nacke – vännens man är utbildad massör och kan det mesta om kroppen. Han har lovat mig en vända till när de kommer hem igen.

Minsann är också här, hundarna bor i köket och hallen och hon i resten av huset. Det har hon inte riktigt fattat ännu, hon hålls i gästrummet, förmodligen under sängen. Helt pålitligt verkar nog inte det där med hundavstängning … Hon har mat och vatten och kattlåda i rummet och verkar nöjd det lilla jag ser av henne.

Ett par dagar får de stanna här, sedan släpper jag iväg henne och mannen min upp till huset utanför Sala.

Just nu vill mannen min ha en banan. Det finns ingen. Det blir en tomat i stället. Vi har kollat på husets Ipad, och inser att vi nog ska ha varsin läsplatta när vi åker till Thailand. Det räcker med att kunna läsa böcker, så Ipad´en är onödigt dyr. Nu ska vi bara förstå vilken som är mest prisvärd av alla de som finns på marknaden. Har någon personlig positiv erfarenhet tar jag gärna emot synpunkter!

Det kanske syns att den här bilden togs en solig sommardag för ett år sedan – men här är lika vackert idag!

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i vänskap och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Utsikt över en sjö

  1. Barbro Fällman Caglar skriver:

    Hej har ännu ingen egen erfarenhet av läsplatta men vet att Adlibris (som säljer fraktfritt på nätet) har en billigare variant bara för böcker. Annars har syster K just köpt en I-pad så hör med henne.
    Kram
    B.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s