Ånger, upplopp då och nu, grannar

Nyss gladde jag mig åt en udda beställning på Bokbörsen – 369 sångtexter … – men var tvungen att berätta att jag inte skulle kunna skicka boken förrän om ca två veckor.

Mejl tillbaka ”ångrar mig eftersom jag skulle sjunga en sång på begravning på lördag” – hoppas denna medlem av svenska kyrkan i Brunflo inte behöver gå på flera begravningar! Undrar vilken sång det var hon skulle sjungit och vad hon nu sjunger i stället?

Jag blir smått sur, eftersom ångern kostar mig avgiften till Bokbörsen, plus besväret att lägga in annonsen igen … Slutgnällt.Vet ni vad bilden föreställer? Vackert handarbete i trä, gammalt. Fotograferat i samband med Färnebo Gilles Konst- och hantverksrunda för ett par veckor sedan.

Nu är vi i huvudstaden, ska gå ut och äta med yngste sonen i kväll (han fyller år i morgon). Då är vi på väg till Överby och vännens hundar.

Jag fick tips om artikel i SvD, om de sk upploppen i London för ett år sedan och Pussy Riot nu. Läs, det är fascinerande att inse hur lätt det är att glömma, och hur lätt det är att tycka si eller så.  http://www.svd.se/kultur/samma-missnoje-olika-reaktioner_7431954.svd. Det är bra med journalister som påminner!

Sladden till datorn ligger kvar i bilen, så nu testar jag hur länge batteriet räcker. Kan kanske vara bra att veta. Än är det 3 timmar och 45 minuter, eller 76%, kvar.

Mannen min är och klipper håret, jag gör det inte. Mitt hår är längre än på mycket länge, och det fungerar numera hyfsat att ha i hästsvans i nacken. Sommarsolen till tack ser det också mera blont ut än någonsin. Framifrån syns det att jag inte längre är ung och vacker! Å andra sidan har jag alltid tyckt att Viveca Lindfors var som vackrast när hon var alldeles gammal och skrynklig – inga andra jämförelser.

En skrivarkollega har problem med granne som är extremt ljudkänslig (eller knasig i största allmänhet). Jag inser vilken tur jag har som inte har någon vägg-i-vägg-granne, eftersom jag behöver ha min musik på på hög volym för att höra och njuta. Det skulle aldrig fungera i ett hyreshus med andra människor, men i mitt lilla egna hyreshus går det bra.

Där gick det också bra att häromkvällen äta surströmming ute på altanen, och kräftor kvällen efter. Inga klagomål vare sig på dofter eller snapsvisor (som sjöngs tyst och försiktigt). Det var molnigt men varmt båda kvällarna, regnet hotade hela tiden att komma ner över oss, men väntade snällt tills vi dukat av och gått inomhus.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Ånger, upplopp då och nu, grannar

 1. A-Lott skriver:

  Hej!
  Den där sångboken vill jag ha. Bara så du vet. Och håret har jag också låtit börja växa för jag vill ha en svans som du. Mjaaauuu… 🙂
  Artikeln är läst och håller med om att det är bra med krönikörer som låter oss tänka till. Sen att ta ut svängarna får jag göra hos Lennart och hoppas att inte grannen hör mer än vad hon mäktar med hädanefter. Hon har en liten rund rultig hund som inte skäller och jag misstänker starkt att hon har skurit av stämbanden på den. Tystnadskastrering på hög nivå 😉
  Krammmmmmmmmmm

  • beskrivarblogg skriver:

   Hej du snart långhåriga! Du ska få sånghäftet nästa gång vi ses – hoppas grannen tar det lugnt med att ringa på! Kram och hälsa Lennart! Ulf är nyfiken att höra om du sålde bra …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s