Titt från Russian Federation, och låsta dörrar

Någon från ”Russian Federation” har tittat in på min blogg. Beror det på inlägget om Pussy Riot och att namnet Putin nämndes? Kanske blir det nu en ny titt.

Handels vill ha ett nytt svenskt ”medkänslocentrum” – skrattretande svenskt tyckte jag först, men kanske är det klokt. Mera forskning, kunskaper och överföring till oss icke-forskande vanliga ibland utan centrum medkännande människor.

Medkänsla är det kanske till slut också frågan om i Forserum där det blir manifestation till helgen, för somalier och mot främlingshat och rädsla. Trist att det ska behövas – både det ena och det andra.

Frågan om att låsa om sig kom upp på 1av3. Låsa som i stänga ute våldsverkare, tjuvar och banditer. Som jag bor – var jag än bor – är det ganska meningslöst att låsa ytterdörren. Den som vill in tar sig in, vare sig jag dörren är låst eller inte. Så jag låser oftast inte. Nu har tydligen en sjuk människa tagit sig in hos en familj och knivskurit flera. När jag läser sådant blir även jag rädd. Samtidigt vill jag inte vara rädd, eller medverka till att skapa rädsla – rädsla övergår så fort i våld av något slag.

Egen erfarenhet, när jag blir väldigt arg och ilsken så är jag ofta rädd för någonting bakom det jag visar. Andra är det kanske också.

Just nu skiner solen en stund igen, det plaskar småfisk (tror jag, det kan naturligtvis vara storfisk också) och jag får nästan lust att bada. Det gör över när sjön svartnar av åskmoln på himlen ovanför.

Musklerna i min nacke känner sig som om de sprungit marathon – men de gör inte ont. Ser fram emot ännu en behandling, när bröllopandet är över och massör med fru är hemma igen.

Vi har för övrigt bestämt oss för att köpa varsin iRiver Story läsplatta, på InWarehouse till specialpris just nu. Den verkar vara lätthanterlig och begriplig, sedan gäller det bara att ladda den med det vi vill läsa också. Vi har tid att träna, resan är inte tänkt förrän i mars nästa år. Tid har jag därmed också till att övertala fd maken att ta väl hand om Minsann den månaden. Och kanske titta till huset någon gång. Jag tror jag låser då, så han ska få nyckeln.

PS Mannen min ringde just, den sk hämtbutiken visade sig vara en icke-butik, man kan bara beställa där (som på nätet). Inga läsplattor den vägen alltså. Och felaktig information på företagets hemsida. Nätinköp nästa (trots att jag blir sur för sådant som inte fungerar, prisskillnaden för två läsplattor blir en tusenlapp, och det kan jag inte strunta i). DS

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Titt från Russian Federation, och låsta dörrar

  1. Karin skriver:

    Kanske är det någon ryss som håller på att lära sig svenska, kanske är det någon svensk i Moskva, som läser dig blogg. Eftersom det bara någon enstaka och inte hundratals. När jag skrev om Khadaffi för ett drygt år sedan fick jag hundratals besök från Nordafrika i timmen och dessutom spam. Det ebbade ut efter ett tag,men jag missade nog en och annan seriös kommentar när jag slängde allt det andra.

    Härligt med er resa och vad skönt att ha tid att förbereda sig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s