Snigelfest

Minsann har just kommit in från den mörka kvällen därute. Och då SKA hon sitta i mitt knä, oavsett vad jag gör eller tycker. Jag lyfter ner och hon studsar upp – så håller vi på tills hon makar sig tillrätta i mitt knä när jag ger upp. Om hon löper risk att trilla ner sätter hon bara klorna i mina ben och håller sig kvar.

Har just varit ute och hämtat persilja till sniglarna som strax ska gratineras. Sniglarna är ”hemmagjorda” och fantastiskt goda hävdar vi, grannarna är lättade över att vi slutat invitera dem att smaka. De kan inte tänka sig att äta sniglar. Mycket vitlök och persilja (var lägger ni betoningen, ett ständigt mycket litet men dock tvistefrö mellan mannen min och mig, jag på första stavelsen, han på andra) och hembakt bröd så att inget av smöret går till spillo. Det är en liten vardagslycka här i huset.

Har just läst ut Herbjörg Wassmos bok ”Flykten från Frank” och undrar nog vad det var jag läste egentligen? Jag kunde inte lägga boken ifrån mig, trots att jag inte tyckte att den var så himla bra – så då var den kanske det ändå. ffffffffffc

5yt6

Katt på klaviaturen …

Nu ska vi strax supera och då får Minsann finna sig i att hålla till på golvet. Det gillar hon inte, men idag är hon inte lika sur som igår, så hon bits inte! Bara blänger.

 

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Snigelfest

 1. A-Lott skriver:

  Det låter alldeles väldans gott när du beskriver den kulinariska anrättningen av något så fruktansvärt äckligt. Du må lära mig att våga ta detta steg, Margareta 😉
  Du har din Minsann och jag längtar efter en hund. Pratade om det med L. innan jag for hemåt ikväll. Då kommer det på mejlen en annons från blocket, som han skickat över till mig och enda kommentaren är ”Jag är helt betagen!” http://www.blocket.se/vi/42726745.htm

  Jaha… nu står jag där vid ett vägskäl. Ska jag lära mig äta sniglar eller ska jag äta en hund, för de är sååå fina så man kan äta upp dem.
  Nu ska jag skriva om ett, mer eller mindre, slagsmål. Ska ta fram mina vikingakrafter och färglägga det som sker i taxfree på en båt.
  Kram för att du finns!

  • beskrivarblogg skriver:

   Om du bara visste hur glad jag blir över ditt mejl och din kommentar – och över att du finns för mig!! Ska kolla dina länkar och din hund (!?) – Lennart är för god! Kram till er båda även om det bara är du som läser detta!!

 2. Barbro Fällman Caglar skriver:

  Uttal är inte så lätt! Jag säger som du när det gäller persilja (tror jag, av födsel o ohejdad vana) och mannen din säger som han blivit lärd. Och alla har vi rätt! Så skönt! Jag är bara lite nyfiken på vilken accent han har när han säger [persilllllllja], är det neråtgående accent eller uppåtgående? Love languages!!!!
  B/

 3. Stina Gottliebsson skriver:

  Min mening är att man hackar och äter pérsilja. Men när man, vilket understundom händer, snackar eller dillar samma grönska är det persílja. Nu har jag beställt en Letto.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s