Sjuk”vård” och sparkrav

Mannen min har varit hos sin läkare, han behöver starta en cellgiftsmedicinering nästa vecka för sin leukemi. Huruvida han även i fortsättningen ska få den immunförsvarsstärkande dyra behandling han hittills fått är fortfarande en öppen fråga. Han har inte haft någon kraftig och farlig infektion sedan han började med det läkemedlet, men eftersom han hade blodförgiftning och lunginflammation på ett annat sjukhus måste han själv berätta när detta var. Datainformationen är inte samordnad … Om man därmed kan dra slutsatsen att medicinen hjälpt honom slippa infektioner kanske han får den även i fortsättningen.

Vi insåg båda att det är svårt att minnas, kanske speciellt svårt när det gäller sådant som varit otäckt. Det första allvarliga insjuknandet var i december 2008, vi trodde att det var längre tillbaka i tiden. Var hittade jag informationen? I ett av mina gamla blogginlägg!

Nu kan han bara hoppas på att sjukhuset fattar rätt beslut, även om sparkraven är stora. Tack vare den här medicinen har han mått bra de här åren, utan infektioner, trots den kroniska leukemi han har.

 

 

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Sjuk”vård” och sparkrav

  1. Svenarne Jansson skriver:

    Att sjukvårdande myndigheter, pga budget & sparkrav, skulle förmena en patient den medicin som under lång tid givit honom (och hans omgivning) ett bra liv är en absurd tanke. Men jag förstår att den inte är otänkbar. Hoppas att förnuftet segrar. / sa

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s