Hundar, katt och snart älgjakt

Hundarna och jag är färdigpromenerade för idag. Har gjort morotspuré till den ena, som hade diarré i förmiddags, men verkade OK nu när vi var ute. Jag är trött i benen och de sover, Minsann har lärt sig smita tyst och fort både ut och in via altandörren. Hon sätter sig på berget utanför köksfönstret så att jag ser henne. Så går jag och öppnar bakdörren och hon kutar in i sovrummet. Hundarna anar ingenting i köket. Smart katt.

Jo, jag har tinat hundmat och rivit ost. Den mentala noteringen fungerade (fast det kanske mera handlade om att jag skrev om det).

Har klippt och målat naglarna, ett säkert tecken på att jag är gravt uttråkad. De av mina böcker som jag inte läst lockar inte idag heller. Jag gav mig på en gratis nedladdad Kindle-bok från Amazon, och den är så seg att jag nästan somnar. Läser några sidor och sätter dit ett bokmärke. Annars är idén bra, ladda bara ner en Kindle app gratis så kan du läsa Amazon´s böcker direkt på din dator. Någon läsplatta har jag inte köpt ännu, inväntar vännens i Kopparberg utlåtande om AdLibris Letto, som hon just inhandlat.

I morgon sen eftermiddag kommer mannen min hit igen, efter hörapparatsutprovning och medicintankning på sjukhuset. På tisdag ska han börja äta cellgift och ”kan få ont  magen” enligt läkaren. Vi får se hur det går. Den här cytostatikadosen behövs för att han ska få lite bättre ordning på sina vita blodkroppar.

Kanske åker vi till huset utanför Sala på onsdag. Där kan hundarna springa lite friare än här, åtminstone tills älgjakten börjar den 8 oktober. Den 12 kommer Pella, då blir det antagligen cirkus i huset, men vi har bestämt oss för att ”pojkarna” får sova med värmefläkt i hönshuset, Pella i huset. Minsann i vårt sovrum. Och vi med.

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Hundar, katt och snart älgjakt

 1. Stina Gottliebsson skriver:

  Jodå, Letton ska vi nog bli vän med både Tor och jag. Ganska fantastiskt att kunna sitta där vid köksbordet, peka på en bok och snabbt som attan få in den på plattan, utan någon koppling till datorn. Vi har ju trådlöst. Dock måste man peka och pilla ett tag, för att få in alla siffror till kontokortet. En hand med smidiga tonårsfingrar klarar det säkert lättare. Jag är ju tafflig med telefonen också. Kanske pekar jag på knappen för faktura nästa gång. Att vända blad går bekvämt med en knapptryckning. Texten är klar och tydlig och kan göras större om så önskas. Lånade en e-bok på biblioteket i går. Gick smidigt till datorn efter att rekommenderat gratisprogram installerats. Tyckte jag fick över den till plattan också via usb-kabeln, Men sedan hittade jag den inte i plattans bibliotek. Där gick det åt en del svära. Men idag har jag lärt mig av supporten att man kan ändra mappläge. Och sirrdu! Där är ju mappen med låneboken. Och där en mapp med radioprogrammen, jag testade att föra över. Letto fungerar som MP3-spelare också, vilket kan vara en fördel för tanter som inte sover på nätterna. Finns säkert mer att lära och vänja sig vid, men jag tar en bit i taget. Vi kanske kan lära varandra. Kram!

  Gilla

  • beskrivarblogg skriver:

   Härligt Stina – du tränar upp dig och så kollar jag så småningom om hur man gör och får alla finesser utan besvär! Vad roligt att det verkar vara bra – gläder mig. Krama Tor, Pella och Ruben

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s