Planlöst

Kallt i köket, bara femton grader. Välsignade vedspis, snart blir det varmare. Om jag bara får igång den, har inga späntstickor och vill inte göra nya just nu. Hundarna sover efter morgonpromenaden, det är lugnt och skönt. Någon av dem, eller båda, har synbarligen sovit i sonens säng i natt. Minsann har smitit ut osedd.

Jag måste ta fram hundmat ur frysen i källaren. Och riva den där torra ostbiten. Mental notering, vi får se om det fungerar. Att ostbiten ligger på bänken borde åtminstone få mig att fundera på varför.

De stora lönnarna borta vid gamla stallet är röda i olika nyanser, vackert också mot en mulen himmel.

Nu sprakar det gott i spisen. En hel lång söndag ligger framför mig och mina fyrbenta vänner. Åtminstone en lite längre promenad över skogen, tyvärr med hundarna kopplade p g a av vargnärhet. Lite skriva och lite läsa, lite lägga in böcker på Bokbörsen. Lätt hundvård efter promenaden, de brukar bära med sig kardborrar och annat hem. I övrigt inga planer. Skönt, och lite ensamt.

 

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i hundpromenader och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s