Fat Molly – jakten på lyckan (& kilona)

Fat Molly – jakten på lyckan (& kilona), ISBN 9789197943994, utgiven på Vulkan bokförlag.

Bra bok av Hilde S. Flink, en livsstils-lit-bok, dvs varken roman eller chicklit, utan något däremellan, citat från baksidan. Hilde, norska men Stockholms-bo sedan 14 år, har sitt företag ”Lifestyle Partner”, http://www.lifestylepartner.com, där hon är mental tränare och föreläsare.

Fat Molly är kanske inte så förfärligt fet, men hon upplever sig som fet, ful, oattraktiv och tycker att hon har alldeles för stor rumpa. Hon köper nya kläder i för liten storlek, för i morgon ska hon ju börja motionera, äta vettigt, sluta med godis, gå ner i vikt, kanske byta jobb. Det här gör hon hela tiden, om och om igen. Och inte blir hon varken smalare eller lyckligare, eller älskar sin man mera. Men sen … då …

Jag läser boken rakt igenom, språket är levande, dialogerna känns som om de skulle kunna vara verkliga. Jag gillar tankegångarna och försöker leva dem själv – ni vet, det där med att leva nu, inte om ett obestämt antal dagar, månader eller år – eller när jag blir pensionär (om jag nu inte redan är det). Inte vara missbelåten och less på sig själv och världen, utan se hur jag kan hitta min ledstjärna och följa den. Det handlar om att bestämma sig för vad jag vill, och så göra sådant som bidrar till att jag kommer dit jag vill. Inte för någon annans skull, inte för att någon annan menar att det är dit ”man” ska. Men för att det är mitt liv.

Jag kan glädjas åt att det mesta ordnar sig för Molly och hennes familj – och så kan jag tycka att det blev lite väl glassigt på tampen, gick lite väl lätt att vända upp och ner på tillvaron och börja ett nytt liv.

Men jag är nog bara avundsjuk, skulle också gärna flytta till Como-sjön och ett fantastiskt pensionat (med finansieringen ordnad bara gamla Jane får bo i strandstugan tills hon dör), där två matlagningskunniga italienska personer kan bistå med att restaurangen kan öppnas igen. Och mannen min kan renovera det som behövs i huset, medan jag kör ett yoga-pass. Eller tar ett dopp i sjön.

Hilde har skrivit en både underhållande och lärorik bok om viktiga val vi gör i våra liv, och om beslut vi kanske skulle kunna fatta om vi hittade modet. Och det modet finns inte utanför oss själva, det finns i var och en av oss.

Den här boken önskar jag att många läser, den handlar om kvinnor framför allt, och kanske läses den här sortens böcker också mest av kvinnor. Jag hoppas några män också hittar den – de kan ha glädje av den. Jag hoppas Hildes bok får en stor läsekrets – det är den värd.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i litteratur och märktes , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Fat Molly – jakten på lyckan (& kilona)

 1. Barbro Fällman Caglar skriver:

  Men det feta Tilde hade i alla fall haft ”turen” att hitta en man, (innan hon blev fet, eller?) Annars är det ju också ett problem, att hitta någon när man inte är nöjd med sig själv. Ja, ja, vilka problem vi har.
  B.

 2. Barbro Fällman Caglar skriver:

  Förlåt, Fat Molly menade jag!

 3. Hilde skriver:

  Hej, tack för ord om min bok ”Fat Molly”. Jag googlade på mig själv och såg din sida, kul!Stor kram från Hilde;)

 4. Hilde skriver:

  Vad roligt att du gillar den, stor kram och ha en fin måndag;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s