Frusen

Jag nyser och snorar. En reaktion på sjukbudet igår? Kropp och själ hör ihop, igår blev min själ rädd och chockad. Nu fryser jag och känner mig allmänt vissen, några baciller har jag veterligt inte utsatt mig för – har inte träffat någon mera än mannen min på en dryg vecka, inte ens varit och handlat.

Sönernas far är kvar på sjukhuset för ytterligare utredning, han har ”kvarstående symtom” som den sköterska jag talade med i telefon uttryckte det. Det tog en stund innan jag begrep vad hon sade. Han kan gå, men får inte gå omkring ensam. Hur talet är vet jag inte, mobiltelefon får han inte använda på sjukhuset, och någon telefon har han inte fått inkopplad. Vi får se.

Min telefon går varm av samtal från släkt och vänner som vill veta hur han mår. Och jag vet ju inte riktigt, men säger det jag kan. Två av sönerna skulle besöka honom i eftermiddag.

I morse, när jag som mest behövde distansera mig från ovisshet och elände, skrev jag torsdagens krönika för 1av3.se. Läs den i morgon.

Nu ska jag stoppa mera ved i spisen så att köket blir varmare. Jag har en gammal varm poncho över kläderna, och raggsockor på fötterna – men blåsten ute känns som om den drar rakt igenom huset. Minsann sover på sin dyna på köksbordet. Det mörknar, jag tänder några ljus.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i livet och märktes , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Frusen

  1. Hoppas på en ny fin dag även för dig och de dina. Här skiner solen och på marken ligger ett tunt täcke av snö. Det är vackert! Jag önskar att du mår bra och att oron lägger sig. Man blir frusen ända in i själen när sjukdom kommer och allt förändras. Önskar allt gott och ser fram mot din torsdagskrönika. Varm kram till dig!

    • beskrivarblogg skriver:

      Kram tillbaka kära Skrivmoster – jag är lite lugnare idag efter sönernas rapport, vi får se hur det går. Solen försöker sig på att titta fram även här, men än ingen snö. Ha en fin torsdag.

  2. Skönt. Det verkar lite mer hoppfullt idag. Du har rätt. Kropp och själ hör ihop. Ta hand om dig. Ska läsa din krönika när jag går in nästa gång. Hoppas att du får prata med honom personligen snart. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s