mus i huset

Igår fick jag två bokhyllor och idag var jag bort till stora huset och hämtade hyllblupparna. Så nu har jag fyllt även de här hyllorna med böcker, några kartongen mindre att leta i när någon beställer en bok!

Vacker nysnö utanför fönstren, borde sopa trappen och skotta gången, men säger mig att det inte är någon idé medan det fortfarande snöar.

Halv 6 i morse väcktes jag av att Minsann lekte med något på golvet nedanför min säng. Tände lampan och såg att det var en mus. En fortfarande varm men död mus, som hamnade i soppåsen för vidarebefordran till soptunnan i morse. Jag somnade om.

Eftersom soppåsen var utbytt var det ingen dröm, jag hade tagit hand om en liten död mus innan jag var riktigt vaken. Nu undrar jag var den kom fram, kanske bredvid diskmaskinen i köket. Fällorna är tomma och orörda.

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till mus i huset

  1. Men du var ju tuff! Jag skulle nog ha skrikit och inte hade jag lagt mej i sängen heller … vet inte vad jag skulle gjort ..! Jag är så skrajsen för dessa små och tycker dom är så äckliga!!

    Härligt med nya bokhyllor. Jag har äntligen fått en beställning och det var länge sen sist.
    Ha det gott och helst utan små besök !! Kram!

    • beskrivarblogg skriver:

      Hej du, små möss är jag inte rädd för (är dock tacksam att Minsann och musen höll sig på golvet!) – egentligen tycker jag faktiskt att de är rätt söta, men vill inte ha dem inomhus. Bokhyllorna är jag glad för, men visst är det lugnt på säljfronten. En reaktion på jul och julklappar kanske. Det kommer bättre tider – kram på dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s