Blåmesar och insikter

Fyra blåmesar hänger i talgen samtidigt. Idag har fåglarna bråttom att äta, både frön och talg går åt i synbar fart. Hackspetten vispar runt i snön ovanpå altanstaketet så han blir alldeles snöig, undrar varför.

Jag inser att allt ordnar sig på något sätt, ibland tar det lång tid, men det blir som det ska till slut. Mitt exempel just nu är mina bokhyllor – när jag flyttade in här hade jag två små gamla hyllor  som jag fortfarande har kvar. Dessutom har jag fått hyllor av Lena som flyttade härifrån, av Sonja, granne på ”gamla landet”, av de som nu flyttar ut ur stora huset. Jag tror inte jag har plats för flera hyllor just nu. För ett år sedan hade jag bara mina egna gamla …

Den här insikten hindrar mig inte från att avsky att vänta. Just nu på den sista bokhyllan. Mitt förstånd säger mig att killarna har fullt upp av betalt jobb, de kanske kommer sent, de kanske glömmer bort i stress och brådska med viktigare saker. Kanske hit och kanske dit. Likafullt låter jag mig stressas av väntan.

Insikter bidrar inte alltid till klokskap och lugn. Åtminstone inte för min del.

Skottat har jag, och snöar gör det fortfarande. Mannen min hade tänkt komma hit idag efter sjukhusbesöket, men väglaget satte p för det. Det är bra att han är klok, men just nu är det tråkigt att vara ensam. Med Minsann, som sover på köksbordet.

 

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Blåmesar och insikter

 1. A-Lott skriver:

  Uppmaning till alla att låta bilen stå, hörs på radion. Så det är bara bra att mannen din inte kommer just nu. Du får hålla till godo med mesar och hackspettar 😉

  Det där med väntan, vet jag av egen erfarenhet hur det är. För många år sedan hakade jag av mina köksluckor för att ätteläggen skulle hjälpa mig att göra iordning dem. Det gick sex år utan åtgärd och jag vande mig och tyckte faktiskt det var riktigt behändigt utan luckor. Deee du.. 😀

  Gilla

  • beskrivarblogg skriver:

   Ja, du har alldeles rätt betr väglaget! Sex år utan luckor – väntade du fortfarande att han skulle fixa dem? Det är inte dumt att ha öppna skåp, i huset utanför Sala tog vi bort skåpen och satte upp hyllor i stället. Bra. Kram, du får mig att le varje gång du skriver något!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s