En sån dag

Vilken dag – ingen bokhylla, de flyttande i stora huset hade tydligen bestämt sig för att de ville ha med sig den som återstod, och det hade de förstås all rätt att göra, jag är tacksam för de två jag fått.

Men – här sitter jag och gnyr om att jag vill ha något vettigt att göra (på bloggen) och vips kommer en idé om testprovläsning av manus (betalning i böcker, om alls) och när jag säger att jag ska försöka bara läsa, utan att korrekturläsa – så kommer en förfrågan om just korrekturläsning. Vi får se vart det tar vägen.

Utan egen firma är det svårt att ta betalt – så nu sitter jag här och vill registrera ett förlag med ytterligare tjänster (korrektur och lektör) och funderar på namn. Och pengar att registrera för. Och en hel del mera, hemsida och FB-sida och diverse. Men det här skulle vara något där min relativa orörlighet (ingen bil, bor på landet) inte är ett hinder. Jag kan jobba via nätet, behöver inte vara fysiskt varken här eller där.

Och det skulle fylla min vardag, få mig att känna att jag gör något som kanske är vettigt. Dessutom är det något jag ganska omedvetet funderat på länge, så nu kanske jag kommer till skott. Ivrigt påhejad av fotvårdande vän och stickande syster.

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i livet och märktes , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till En sån dag

 1. Skrivmoster skriver:

  Bravo! Kör igång! Jag tror du fixar det gladeligt! Lycka till!
  Kram

  Gilla

 2. Annika Bengtsson skriver:

  Jag håller med: kör igång! Du behöver inte registrera firman hos Bolagsverket, det är bara att starta enskild firma och köra på. Jag viftar och gör vågen!

  Gilla

 3. Vilken pangidé. Jag tror att det skulle passa dig. Du kommer säkert på ett lämpligt namn. Kostar det pengar att registrera? Trodde jag var gratis. Jag ligger själv i startgropparna och som tur är får jag gratis experthjälp med både provläsning och korrläsning. 🙂

  Gilla

  • beskrivarblogg skriver:

   gratis, du skickar bara en ansökan till skatteverket; det kostar att registrera hos Bolagsverket dock. Gott att du har experthjälpen i huset, jag önskar dig lycka till – get going!

   Gilla

 4. Det du skriver om påminner om mina tankar och känslor när jag förverkligade min dröm att starta eget för snart 2 1/2 år sedan. Det har gått över förväntan.

  Så jag tror på dig, Margareta. Det är bara att göra, helt enkelt. Stort lycka till önskar jag dig!

  Varm kram
  Anna-Karin

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s