Kär katt har många namn

Mimsalussan, mummeltussan, mimelissan, misemimsan, misan. Kär katt har många namn. Ett riktigt, Minsann. Eller kanske skrivet Min-san.

Lite japanskt, fast vad betyder egetligen ”san”? San kan betyda herr eller fru, även ärade, och används till alla, säger Wikipedia. Så det sättet att skriva hennes namn skulle kunna fungera, hon är min ärade lilla älskade vackra katt.

Hur hamnade jag här? Jo, jag började fundera på namn på den firma jag vill registrera, tror det blir ett förlag med ytterligare förlagstjänster – korrekturläsning, redaktörsläsning, men framför allt egenutgivning. Både fysiska böcker och e-böcker. Kanske det blir Min-san förlag. Kom gärna med förslag, ni som läser detta. Mimelusstussa tror jag dock är lite väl krångligt …

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i livet och märktes , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Kär katt har många namn

 1. annikabengtsson skriver:

  Jag läser lite i fel ordning så jag läste En sån dag först, och då tänkte jag direkt på att förlagsnamnet kan ha något med Minsann att göra. Min-san är jättebra, tycker jag.

 2. Mathilde skriver:

  inte lätt att komma på namn.. =P

  (Har du lust att göra ett bloglovin byte? Ha en bra dag. =D)

  • beskrivarblogg skriver:

   tittade in på din blogg, och önskar dig all lycka med att hitta på ett bra namn till ”den”! Bloglovin fungerade inte när jag provade, ska testa igen – trevlig helg Mathilde

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s