Felprioriteringar

Någon uttalade sig häromdagen om ”fattig 3-barnsmamma med trasiga skor” som köpt TV-spel i stället för mat; hade hon köpt spelet till sig själv var det förskräckligt; om det nu var så att hon inte köpt spelet till sig själv utan till de (stackars) barnen, så var det om inte annat en ”felprioritering”. Punkt.

För mig blir det lite grann som att tiggare inte bör ha (eller visa att de har) mobiltelefon.

Och felprioriteringar vet jag mycket om. Just det här tycker jag inte är en sådan.

Heja morsan som tycker det är viktigt att ungarna har roligt och har något som kompisarna har. Jag är alldeles säker på att den här mamman också vill att barnen ska vara mätta och gör vad hon kan för den saken. Ibland räcker det inte.

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i livet och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Felprioriteringar

 1. A-Lott skriver:

  Japp, där satt den… att det finns en annan sida som också ska få komma till tals.

  Friska inlägg på beskrivarblogg. Tror bestämt att det tagit riktig fyr, bort från ”koftor” och novemberdepp. Hurrahurrahurra 😉
  Puss på pannan!

 2. Ja,, vi är bra på att vara styvmoderliga och ha synpunkter på varandras sätt att leva

 3. Annika Bengtsson skriver:

  Det kan ha varit mig du menade när du skriver ”någon”. Jag tyckte att det var en felprioritering att satsa på tv-spel före mat. Men det kan bero på flera saker. Dels har jag inga barn och dels har jag aldrig själv varit intresserad av tv-spel och tycker att det är obegripligt att man lägger pengar på sådant.

  • beskrivarblogg skriver:

   Ja, Annika, du var någon och jag tyckte när jag läste det att du var så förbaskat moralistisk. Jag blev lack – framför allt kanske därför att du inte är ensam om din uppfattning. Jag tycker också TV-spel är skittråkiga, men jag har/hade barn …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s