Alla andra dagar

Det är de dagarna vi ska leva, göra oss levande, andas, känna, glädjas, gråta, älska. Det är det som är meningen med livet, den enda meningen. För, en dag ska vi alla dö.

Varje dag är ett företag att slutföra. Huset är kallt, vedspisen slocknar under natten. Det är minus 24 grader ute och 8 plusgrader inne i köket. Vattnet fryser inte, eftersom hon lämnar det lite rinnande över natten. Att gå ur sängvärmen (som Minsann, katt, bidrar till) känns motigt. Att vara vaken och inte försvinna in i drömmar som är lättare att finnas i än verkligheten lockar inte.

Få eld i spisen, koka tevatten, plocka fram frukosten, äta, diska och plocka undan. Hålla de oroliga tankarna stången, med andra tankar, med sudoku, med musik i hörlurarna. Med ord på skärmen, som nu. Besvärja tankarna, sudda ut dem, dränka dem i ett ständigt upprepat mantra. Andas. In. Ut.

Plocka, kolla mejl och Facebook. Få sig att tro att hon är sysselsatt med något som spelar roll. Låtsas leva en stund. Flykt från det hon inte kan påverka, men knappast acceptans, knappast förstånd att se någon skillnad heller mellan det hon kan påverka och det hon inte kan göra något åt. Sinnesrobönen är ändå bra att ta till när allt annat vacklar. Lite ro ger den, ett ögonblick.

Krama katten, krama mannen när han är hos henne. Krama sig själv när ingen annan gör det. Hitta skrivkraften. En av alla dessa andra dagar.

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i livet och märktes , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Alla andra dagar

  1. En bit av livet … Sinnesrobönen är bra och ger ro i själen. Varm kram från mig

    Gilla

  2. Åtta grader i köket. Det låter tufft. Jag fryser om det är det dubbla. Vill inte byta med dig.
    Sinnesrobönen. Den har jag möjlighet att läsa varje dag på en affisch med en underbar bild. Texten är ständigt aktuell.
    Förstår att jag borde skicka med extra VARMA kramar till dig.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s