Minsann förlag på Facebook

Jag har just fått till en torftig FB-sida för Minsann förlag. 16 gillare efter en kvart, det är bra. 30 är minimum för att ”få tillgång till statistiken”. Jaha. Nu gäller det att fylla sidan med vettigt innehåll också, och få dit skrivande människor som behöver någon form av hjälp med sina manus.

Mitt hjärta värms av alla välgångsönskningar. Jag är tacksam för alla dessa vänner, flera har jag aldrig träffat annat än på 1av3 och Facebook, några har jag haft lite närmare kontakt med men inte mött. Eller, mött dem har jag – men inte i levande livet.

Jag försöker räkna ut vad som är vettigt att ta betalt för t ex korrekturläsning – och blir alldeles virrig av alla olika prisuppgifter på nätet. Allt från 19 öre per ord, till 50 öre, plus moms. Eller timarvode. Eller per sida, oklart hur mycket i båda fallen. Jag har inte lust att låtsas behöva hjälp, och be om offert. Det vore ju annars ett sätt att informera sig – kanske får jag veta något om jag frågar rakt på?

Det lär ge sig när första presumtiva kunden kommer. Än är inte hen här. Men redan är det faktiskt rätt kul att vara förlagsdirektör, ny titel i mitt varierade arbetsliv. Tror jag väntar med de visitkorten. Skatteverket har gett grönt ljus för F-skatt och momsregistrering, liksom deklaration av verksamhetens överskott en gång per år i samband med självdeklarationen. Så nu kan jag i alla fall ta betalt för sådant som jag de senaste åren gjort gratis.

En egen hemsida för förlaget är nästa projekt.DSC02673

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Minsann och märktes , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

13 kommentarer till Minsann förlag på Facebook

 1. mångmamma skriver:

  Superkul!
  Lycka till.

 2. Pingback: Minsann Förlag - nystartat företag som bland annat översätter | SkrivarlyanSkrivarlyan

 3. Du kommer att bli rik som ett troll. 50 öre per ord plus moms. Fast om man tänker andra hållet. Jag trollade just fram miniräknaren. Markerade en sida på mitt manus. Gånger 350 sidor. Delat på hälften. Billigt. Endast 60 200 kr + moms. Bara inte mina två gratisarbetare läser detta inlägg. 🙂
  Tänk vad pengar du missat om du gjort detta x antal ggr tidigare helt gratis. Tur att du fixat en firma. Jag ville också prata med den där trevliga kvinnan du pratade med på Skatteverket.
  Vad heter hon? 🙂 Tänk att det inte finns ett telefonnummer till det lokala kontoret i vår stad. Jag fick ringa numret som ALLA ska ringa. Frågade kvinnan som svarade om hon kunde koppla mig till min stad. Nä. De tar bara emot personliga besök. Bra. För det är just det jag vill boka. Det står om möjligheten på Er sida på nätet. Vänta lite sa hon och försvann. Ersattes av en automatisk röst som berättade att jag hade plats 261 och beräknades få prata med någon om 57 minuter. 😦
  Då la jag på luren. Mitt liv är mer värdefullt än så…
  Intressant att läsa på din blogg att det gick så snabbt från det du skickade in till du fick en bekräftelse. Gillade även att läsa att du bara behövde redovisa en gång om året i samband med deklarationen. Jag hoppas verkligen att det kommer att gå bra för dig, men hoppas även att du inte tar 50 öre per ord. 😀
  Trevlig helg och trevlig födelsedag. Vilken är din favorittårta?
  Kram Bosse

  • beskrivarblogg skriver:

   Kram vännen min – vet inte hur du räknar, men inte tar jag 50 öre per ord! För ögonblicket är det 19-25 öre – och förmögen blir jag inte!! Jag försökte nå ”min” skatteverkskvinna igår, men lyckades inte och försvann i hanteringen – så det funkar inte alltid. Tror att jag bara redovisar momsen en gång om året. Det var det jag ville kolla. Skicka in, fyll i så gott du kan så ringer de upp dig! Damen jag talade med heter Ida Ekstrand, men tyvärr har jag bara det allmänna telefonnumret … Favorittårta – Sacher eller Schwarzwald – eller sockerkaka med jordgubbar och grädde! Vad gillar din dotter?

   • Chokladmoussetårta ska hon ha. Smaskigt. Men inte min översta favorit. Hamnar inte på min pall.
    Jag tog det högsta beloppet du nämnde i ditt inlägg för att spetsa till det, summan som du hittat att andra tagit. 50 öre. Tyckte det var häftigt högt. Tar man ut 25 öre blir det givetvis hälften av det jag skrev. Direkt tänker jag. Finns det någon som INTE ger ut på de etablerade förlagen som har råd med det. Den personen kommer garanterat att gå back. Skälet till att jag skrev och är intresserad, är att just den tjänsten ska givetvis med den dagen vi fyller i vår ansökan. Man ska passa på att skriva upp så många saker som möjligt när man registrerar ett företag. Det är samma pris. 900 kr på nätet. 1200 kr via pappersvarianten. Min fru har precis som du en massa års erfarenhet av att titta i manus och färdigskrivna böcker. Jag nöjer mig med att försöka hitta egna fel. De är rackare på att gömma sig ibland. 🙂

   • beskrivarblogg skriver:

    Registrera företag när man är ”enskild näringsidkare” behöver man inte göra, men kan göra hos Bolagsverket, det är det som kostar 900 resp 1200. Gäller bara i ditt län. Så det hoppar jag över, men hos skatteverket måste man ansöka om F-skatt, kanske FA-skatt om man har andra inkomster, t ex lön någonstans ifrån. Jag är väldigt öppen för att diskutera prissättning för korr-läsning, handlar definitivt inte enbart om antalet ord. Beror på betalningsförmåga, hur mycket det är etc – byter gärna erfarenheter, jag med! Kram på dig

 4. Pingback: Egenutgivarna | Eva Ulleruds SkrivarlyaEva Ulleruds Skrivarlya

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s