Autentisk

Att vara den jag är, inte den jag tror att jag ska vara. Ha medkänsla med mig själv, så att jag kan ha medkänsla med andra. Inte ha medkänsla med andra för att slippa tycka att jag själv är värd det.

Visa mig sårbar, att leva är att vara sårbar. Inte bedöva sårbarheten, skammen och rädslan med beroenden av olika slag – sprit, köporgier, sex, casinospel, knark, mat, arbete. När vi bedövar vår sårbarhet, vår osäkerhet inför allt i livet – så skapar vi i stället ”det enda säkra, det fundamentalistiska, det absoluta alternativet” – i våra privata liv och i samhällslivet. ”Vi tar fett från rumpan och sprutar in det i pannan” som Brené Brown uttrycker det i sin video, på svenska ”Styrkan i sårbarhet” – se den, t ex via Åsa Hellbergs blogg, Hellberg Coaching & Inspirationsblogg

Brown talar om att tillhöra, om samhörighet – och om skam och rädsla att inte vara värda detta. Hon är bra. Det är Åsa också.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i livet och märktes , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s