En vanlig tisdag

Köksbordet är fullt. Minsann på sin dyna, mitt manus med arbetstitel ”Skriver mig till liv” har plockats fram och har legat här och pratat, lågmält, med mig hela dagen. Skrivaren står också här, plus Enquists bok ”Ett annat liv”, Kyung-Sook Shin´s bok ”Please look after Mom” och Yann Martel´s ”Berättelsen om Pi”, de båda sistnämnda vinster i gissningstävling hos Karin Englund. Hon och kompisen satt med fötterna i fiskfotbad på Fuerteventura – det syntes tyckte jag, utan att jag såg några fiskar …

Dessutom en anteckningsbok, där jag tror mig kunna hitta något att skriva om, och en gammal sentensalmanacka med klokskaper, i samma syfte. Och Bodil Malmstens ”Så gör jag”.

Höll på att glömma den andra manushögen, den med skriverier åstadkomna tillsammans med Anna-Charlotte Bergström, om Anna-Lisas och Gunvors öden och äventyr. Under den högen ligger en färgpatron till skrivaren plus papper, ifall att, och en pärm med diverse ekonomipapper, miniräknare och en CD-skiva. Hörlurar att lyssna till musik med. Telefon, ett par pennor, och en anteckningsbok till.

Själv sitter jag inte på bordet, men väl vid detsamma.

Har jag skrivit något? Inte mycket – men läst, löst Sudoku och läst igen, druckit te och kaffe, ätit kardemummakaka, skalat morötter och lök och kokar just nu köttsoppa på vedspisen. Det doftar gott.

Dessutom har en elektriker varit här och tagit bort ett icke-fungerande (som väl är) element från duschrummet – där bör inte sådana sitta! När han ändå var här tog han också bort en kabel som någon dragit av okänd anledning och tejpat för änden på, rullat ihop, och hängt på en spik. Han konstaterade snabbt att det inte var någon ström i den, och tog bort den.

Jag har talat i telefon med mannen min ett par gånger. Än har han inte känt av biverkningar av de cytostatika han själv sprutar i sig elva dagar i följd, men han är bara på dag 2.

Så har ännu en av de där andra dagarna snart gått, det är svart utanför fönstren igen, och jag ska äta köttsoppa.

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Liv och död och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till En vanlig tisdag

 1. A-Lott skriver:

  Härligt! Ett helt bord fullt med göra:-)

  Jag var och handlade efter sångövningen idag och ramlade på fransyska för 49 kr kilot. Nu står den i ugnen och puttrar. Den är på 1,5 kilo, så nu måste det till en inbjudan till sonen med familj till helgen. Eller varför inte på fredag kväll. Frågan är hur jag ska förvara den. Fryst eller…?
  Fast just nu blir det rotfr. och isterband. Bon apetit eller hur det nu stavas;-))
  Kram

  Gilla

  • beskrivarblogg skriver:

   Jag satt och skrev och höll på att låta köttsoppan koka fast! Lyckades rädda den (det var löken som spökade, plus att buljongen kokade ihop) – så nu har jag ätit en god soppa ändå. Jag blev tagen av din hågkomst av Gud – fint skrivet om din lilla dotter. Jag visste inte eller så har jag förträngt – nu när jag tänker lite tror jag att du skrivit en dikt också en gång på 1av3? Stor kram till dig – du som överlever t o m detta! Och kan berätta och skriva och dikta – och måla och sjunga och spela teater – och laga mat! Ha en fin fortsättning på kvällen/Margareta

   Gilla

 2. Yheela skriver:

  Härligt att läsa om din dag, hoppas mannen din blir bättre. Kram Margareta!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s