Kärleksgåva

En vispande kattsvans framför skärmen. Minsann vill vara med och hon får det, om hon bara kan låta bli att kliva på tangenterna. Hon sitter i värmen från elementet och tittar ut på småfåglarna som äter av frön och talg. Varje fågel lockar fram en reaktion från henne, varje fågel kanske kan tas även om man som hon är inne i köket och fåglarna utanför. Är katter dumma? Nej, det är jag övertygad om att de inte är. Men vissa instinktiva reaktioner går tydligen inte att hålla tillbaka.

Till alla hjärtans dag gjorde mannen min ett vackert hårspänne åt mig. Jag blev glad över hans kärleksgåva, även om jag inte är förtjust i att fira kommersiella dagar. Här har det halkat lite på sniskan, men det är vackert ändå.

IMG_0403

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Kärleksgåva

 1. Vilken vacker kärleksgåva!

 2. A-Lott skriver:

  Måste säga att det var väldigt häftigt 🙂 Och att han gjort det själv.
  Men han har kanske tröttnat på de praktiska påsförslutarna och insett att hans Margareta är värd något klatschigare. (Det är de där små gåvorna vi kvinnor på gräsrotsnivå, uppskattar mest. Visst?)
  Tisdagskram 🙂

  • beskrivarblogg skriver:

   Tack för tisdagskramen – ja, kanske han tröttnat på att se en stor blå påsklämma i hårtofsen! Ha det fint du med – hör snöar det nu…

   • A-Lott skriver:

    Jaha ja… då blir det snö snart nog, här också. Sablar. Jag vill inte ha mera snö.
    Jag håller på att spara håret så jag kan ha det som du. Enkelt och praktiskt. Men jag har en som hummar och muttrar lite om att han gillar när det är kort. Men han är ju inte med på morgnarna och ser eländet. Spretande åt alla håll. Spikrakt och tunt… uuuääää… som en vildsint, halvt plockad höna 🙂

   • beskrivarblogg skriver:

    Håller med dig ang snön, inte ang den vildsinta halvt plockade hönan! Inte du!

 3. Viveka skriver:

  Oj så långt hår du har. Så fint!

 4. Barbro Fällman Caglar skriver:

  Inser att det var länge sedan vi sågs! Vad underbart härligt tjockt och fint ditt hår är!! Och ge en stor kram till den fantastiske konstnären och hantverkaren!
  B/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s