Kattförsäkringar, kan det vara något?

Sälj kattförsäkringar till alla dina FB-vänner, föreslår mannen min. En enligt honom tänkbar inkomstkälla… Jag tror inte det. Inte heller tror jag på hundförsäkringar, åtminstone inte som något för mig att sälja. Tillräckligt många som försöker sälja dyra produkter, teoretiskt många tänkbara köpare – men inte skulle jag köpa en försäkring av mig!

Nej, jag läser med nöje ”Förverkliga din bokdröm” av Kristina Svensson och Joanna Björkqvist i stället. Där finns mängder med konkreta tips och tankar kring vad som ska till för att bokdrömmarna ska bli verklighet. Trevligt förpackat och berättat dessutom.

Jag har en trave med liknande böcker i bokhyllan numera. Jag har också mängder av ”bokmärken” i datorn, med artiklar (ofta på engelska) i ämnet. Jag har en e-bok av Teuvo Lahtinen om hur man omvandlar ett manus till e-bok – men hjälp vad det verkar svårt. Och jag har laddat ner Smashwords (i samma e-bokssyfte), jag kollar ”The creative Penn” som gjort detta och ofta skriver om det, jag väntar på att Amazon ska tycka att svenska är ett tillräckligt stort språk för att acceptera e-böcker på svenska. Det kanske framgår att jag vill göra en e-bok – kanske av det jag för något år sedan trodde skulle kunna bli en ”vanlig bok”. Jag gav mitt manus arbetsnamnet ”Skriver mig till liv” – och skickade in till ett antal förlag.

Bonniers, Brombergs, Leopard, Kalla Kulor, Pirat – antagligen flera som jag förträngt, tackade alla nej. Lite variation, men huvudbudskapet i mejlen var att det jag skrivit inte passade in i förlagets utgivning när man vägt ihop alla som skulle vägas ihop. Inte säljbart med andra ord.

Idag passerade min blogg 800-strecket. Inte alla inlägg är från mitt skrivande liv, några är från tiden före 1av3.se och beskrivarblogg.wordpress.com. Jag har inte klart för mig hur många läsande människor som tagit del av mina ord, men antalet visningar ligger på drygt 22 000, antalet kommentarer är 1700 och idag har mänskor från Cypern (hej Lena!), Singapore (?) och Åland Islands (?) plus Sverige varit in och kanske läst.

Vill jag härmed ha sagt att jag är läsvärd? Ja. Men jag funderar på min identitet – är jag Margareta Börjesson, fd spelmissbrukare, numera skrivande människa? Eller tjatar jag för mycket om den elända perioden i mitt mycket längre liv? Jag vill nog inte alltid vara den där fd spelgalna kvinnan.

Jag vill i den framtid som är min vara JAG, Margareta, (fortsätter att använda efternamnet Börjesson, Fällman känns alltför länge sedan; men syrrorna har tagit tillbaka Fällman på senare år!) med Minsann förlag och bokmanus på gång. Riktigt vilket vet jag inte själv. Ännu.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i då- och nutid och märktes , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Kattförsäkringar, kan det vara något?

 1. Marina skriver:

  Tänkte bara meddela att det är jag som ”är Singapore” (i alla fall en av dem, jag vet ju inte hur många besökare härifrån du har…) och önska en trevlig helg!
  /Marina

 2. Det finns minst en läsare till varje bok, tror jag. Jag gillar att man numera kan ge ut sin egen bok om man vill det. Att man inte är beroende av förlagens ja eller nej på det sättet som förut.

  Kanske är inte det viktigaste att man tjänar pengar på sin bok, utan just att man känner att man har lyckats genomföra att skriva en bok. Eller kanske är anledningen att man själv tror att man har något att dela med sig av till världen. Kunskap eller erfarenheter från livet, eller en härlig berättelse.

  Jag kan också fundera över min identitet ibland där jag är i livet just nu.

  Ha en bra dag! /Anna-Karin

  • beskrivarblogg skriver:

   Jag blir glad när jag ser att du läst – och vi har ofta samma funderingar, du och jag. Bok på ett eller annat sätt blir det nog småningom – hoppas du får goda besked av din läkare och att du gläds åt att våren faktiskt är på väg. Jag har suttit ute i solen idag, och gått en lång promenad. Kram på dig/Margareta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s