Cello i öronen

Nu har Brianna Bach och en cello i öronen, eller snarare i hörlurarna. Hon tror att det kanske kan balansera tramset hon kommer att skriva, en aning.

Det fungerar inte, hon förlorar sig i musiken. Den intar henne. Hon omfamnas, dränks, försvinner. Och njuter. Om hon drar ner volymen lite blir den inte så totalt omslutande.

Nyss slängde hon ut katten (som hade bråttom, hundarna skällde). Saligheten förbyts i irritation, hon hade glömt att hon bara har gratis Spotify – och mitt i det vackra kom reklam. Hurtig, snabb, hård, rasslade den i öronen.

Världen, i form av hundar, katt, spis som ska eldas i, reklam i öronen, sol i ögonen – världen sätter p för skrivandet just nu. P som i prokrastinera. Brianna drar sig tillbaka in i söndagen i huset utanför Norrtälje igen. Dags att dra på ytterkläderna och gå ut i nysnön med hundarna. Och hoppas att Minsann stannar under altangolvet tills vi hinner förbi.

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Det här inlägget postades i livet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Cello i öronen

 1. A-Lott skriver:

  Men käre värld… har du nysnö? Nu måtte det väl ta slut här i mellansverige. Bra att du har varelser som måste utom dörren. Jag borde ha något sådant jag med.
  Kram

  • beskrivarblogg skriver:

   Jo, vacker och vit, men snö. Vi har dock varit ute en god stund och det var faktiskt skönt, även om fingertopparna kallnade … Nu är det lugnt igen, Minsann instängd i sovrummet och jyckarna i solen på köksgolvet. Jag läser och försöker korra ett ev uppdragsmanus – ett jobbigt dylikt! Inte som dina! Kram ut och gå med dig!

 2. Yheela skriver:

  Här har vi inte mycket snö kvar, men idag är det minus så det räcker.
  Kram på dig och tasskompisarna!

 3. Hej Brianna. Du verkar ha det riktigt trevligt i ditt skrivande. Jag är glad för att slippa ha husdjur i detta blåsiga väder vi haft i fyra dagar. Bakslag. Samma sak varje år. Jag längtar också efter att börja ett nytt skrivprojekt.
  Kram Bosse Lennox

  • beskrivarblogg skriver:

   Tjena Lennox – lekte du också med namnen? Här snöade det i natt – och jag blev märkligt nog häpen när jag tittade ut i morse, och det dessutom var 14 grader kallt … Vår, jag vill ha vår! Kram på dig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s