trombocyter

Mannen min har så låga trombocytvärden att hans cytostatikabehandling inte kan fortsätta för ögonblicket. Ny provtagning nästa vecka, och dagvård två dagar på Karo veckan därefter. Samtidigt opererar han ögonen för starr, ett idag och ett nästa vecka. Han börjar känna sig som ”ett hemma-apotek” med sina läkarbesök och provtagningar, piller och sprutor – gammaglobulinet ska han fortsätta med. Oroligt, samtidigt är vi glada att han verkar bli väl omhändertagen av sin läkare. Men just nu känns det lika grått inombords som det är utanför fönstren.

Hundarna får ”tvätta fötterna” i den kvarvarande snön innan de släpps in i huset efter våra promenader på leriga skogsvägar. Och Minsann tillbringar större delen av dagen (och kvällen) ute, för att slippa jyckarna. Igår kväll fick jag inte in henne förrän vid halv 1-tiden, då hade hon tröttnat.

Jag förstår henne, att frivilligt kliva in i ett hus där två jyckar skäller som galna när de får syn på henne känns nog farligt. Fast när hon väl är inne, och sovrumsdörren är låst med en hasp som släpper henne in eller ut, så blir hon så nyfiken att hon bara inte kan stanna därinne. Och så är cirkusen igång igen.

Nu ska jag läsa några av alla de böcker jag fick av bästa vännens fd man häromsistens. 6 kassar fulla av härliga, många olästa, böcker i nyskick. Böckerna hamnar småningom på Bokbörsen – men först ska jag ägna mig åt godbitarna. Vad sägs  om Jonathan Franzén´s ”Freedom” – den är på 562 sidor så den räcker ett tag, t o m för mig.

Skön fredagskväll på er!

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Liv och död och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till trombocyter

 1. A-Lott skriver:

  Önskar dig en skön lässtund och en fin helg. Själv ska jag till huvudstaden i två dagar på kurs.
  Krama om apoterkar´n också. Kram kram

 2. Dakota skriver:

  Stor kram! ❤

 3. En liten kvällshälsning till dig! Mörkret faller och det grå syns inte lika bra då. Ha det så skönt med din tjocka bok! Hoppas att allt ordnar sig för ”mannen”.
  Varm kram!

  • beskrivarblogg skriver:

   Det blir en god morgon-kram till dig – även om du säkert varit uppe länge! Idag regnar det och snön smälter – hoppas ni mår så bra ni kan, båda två! Stor kram/Margareta

 4. Svenarne Jansson skriver:

  Jag har med tiden kommit att respektera mannen din, såsom du beskriver honom. Ofta i sjukvårdens händer, och då är det inte vanliga influensor eller magkrämpor det handlar om. Utan större åthävor tycks han alltid återvända till vardagens sysslor – matlagning, bakning, allmän händighet med det mesta. Någon klagan har du aldrig beskrivit, snarare kan man förnimma en slags stillsam livsglädje. Att se det stora i det lilla, så som du beskrivit det över tid. Till glädje för er båda …. Respekt – var ordet!

  • beskrivarblogg skriver:

   Svenarne – du gör mig så glad med dina ord, så glad att tårarna kommer i ögonen… Mannen min är precis som du tolkat honom – så även nu, igår kväll hade han bestämt sig för att det fick vara slutdeppat för den här vändan, han var glad och pigg igen. Han är ensam i stan, jag är hundvakt hemma hos mig – han tog sig en Dry Martini och planerade sin födelsedag som inträffar om några veckor. Kram på dig, hoppas du mår bra och har lite av livsglädjen du med! Margareta

 5. Viveka Roger skriver:

  Så fint du skriver Svenarne. Kram till dig Margareta och till mannen din.

 6. Yheela skriver:

  Ha en fin helg!

 7. Önskar dig en fin helg bland dina bokhögar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s