Låg energinivå

16 april 2013 – just idag tycker jag det känns väldigt konstigt att skriva det årtalet. April är OK och 16 likaså. Fortfarande snö att tvätta hundtassar i på gräsmattan, promenaderna blir allt mera leriga. I morgon kommer matte och hämtar sina jyckar, och det är bra. Mina höfter vill inte gå lika långt som hundarna vill… Jag följer med in till stan för att börja planera födelsedagen den 3 maj.

Det är ingen fart i mig idag. Försöker packa vad som ska med till stan, kom just på att jag ska ta fram kattburen, och ta med beställda böcker för leverans när/om beställarna betalar. Biblioteksböckerna får vänta till nästa vecka.

När jag kommit så här långt i formatmallen drar styckematningen iväg och jag får gå in och korrigera ”ta bort avstånd…”. Uppenbarligen har jag inte helt begripit hur man gör en pålitlig och konsekvent mall.

Tidningarna är fulla av Boston och bomberna där. Tämligen tyst om parallella händelser i andra världsdelar – berörs vi mera av några dödade amerikaner än många dödade afghaner eller afrikaner? Det går inte att jämföra död, död som död – men massmedialt är det tydligen skillnad. Terroristen förmodas vara inhemsk. Liksom de senaste amerikanska massmördarna, även om dessa använt andra vapen.

Det är grått idag, inombords också. Vedspisen värmer, Minsann är ute en vända och ska väl lockas in via altandörren, snabb infångning och nedsläpp i sovrummet, igen med dörren. När detta kan ske är en senare fråga. Jyckarna och jag ska ut ett par vändor till idag. Det är mycket aktivitet på gården numera, containers både här och där. Gamla fallfärdiga ”o-kulturella” byggnader rivs, det renoveras, rörmokas, el-jobbas och jag vet inte vad. Vägarna blir alltmera sönderkörda, tur att alla timmerbilar verkar vara färdiga för säsongen.

Vårregn. Minsann är nog under altanen.

 

 

Annonser

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Låg energinivå

  1. Yheela skriver:

    … och vi som hade sol idag. Hoppas ni får ta del av den snart igen.

  2. Tänker att Bostonbombningen är lättare för oss i väst att identifiera oss med. Samhället mera likt vårt. Lite som med susning i Thailand. Ibland, när jag läser din blogg, tänker jag hur gott lite
    NLP ( neurolingvistisk programmering ) positiv psykologi skulle göra dig 🙂 i övningarna övar man sig bl.a. i att skapa olika bilder inom sig, nuläget, önskat läge och framtida läge.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s