För effektiv problemlösning

Fortfarande torsdag, halv 7, snart kväll.

Pratade just med bästa vännen, hon hör sig för vad det kostar för mig att bo här varje månad (inkl. slamtömning, el, sotning, sophämtning) – jag talar om att jag just fått mitt hyreskontrakt av nye gårdsägaren, och inte vill flytta härifrån. Jag kan inte tänka mig att bo i en stad igen. ”Nehej, då måste du alltså ha en bil.”  Javisst, jag måste ha en bil. Men jag har inga pengar att köpa bil för, och nätt så mycket över att jag kan betala försäkring, skatt och bensin – än mindre reparationer om det bilvrak jag eventuellt skulle kunna köpa går sönder… Idag orkade jag inte prata mycket med henne, hon var alltför effektivt problemlösande för mitt sinnestillstånd.

Jag har inte riktigt nått den punkt där sorg över en kraschad relation övergår i praktiska bekymmer kring transporter. Även om jag har de bekymren också.

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i livet och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till För effektiv problemlösning

 1. Skrivmoster skriver:

  ”Var sak har sin tid”.
  ”Kommer dag kommer råd” …. Dessa uttryck sa min gamla mormor och visst hade hon sant.
  Man får ta allt i ordning och i den takt som känns bra. Somligt kan få vänta tills tankar och känslor klarnat och man är mogen för att vara ”praktisk”. Bilar är bra men dyrbara att ha i sin ägo. Idag såg jag en riktig rishög, som var mera rostig än lackad, målad med vanlig målarfärg via pensel och utan ruta på en sida. Den verkade inte ens ha ett tanklock och inte heller lås, Nej usch för rishögar. Bara bekymmer. Men du har väl sett reklamen – ”plötsligt händer det” … Vad – det kan man aldrig veta. Det är det oförutsägbara livet … Slutsnackat härifrån för jag är trött och kanske bara rör till det.
  Kramar från mig!

  Gilla

  • beskrivarblogg skriver:

   Hallå Skrivmoster – jag håller med dig, rishögar är bara bekymmer. ”Plötsligt händer det”, vad kan man aldrig veta är så sant. Livet är oförutsägbart – och det är liv. Än så länge. Kramar från mig – hoppas du mår bättre.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s