Fotbad

Med fötterna i fotbad sitter man där man sitter. Fast det gör ju jag även utan fotbad. Synd är det om mig, mest därför att jag inte har något vin hemma. En långhelg utan annan dryck än vatten, det var länge sedan. Tog ett par bilder med telefonen, håret blött och handduk halvt om halvt runt huvudet – men jag såg alltför förskräcklig ut. Med kamera på armlängds avstånd, brillor på och koncentrerad min för att hitta tryckknappen – jag skulle skrämma små barn. Och just det vill jag faktiskt inte.

Nyss försökte Minsann fånga min blick, hon sitter på berget utanför fönstret. Hon vill in, och jag sitter där jag sitter. Så hon kryper in under altanen i stället.

Nu är jag så välvårdad jag lär bli, åtminstone idag. Håret är utslaget för att torka, jag liknar Kristina Lugn. Tyvärr har jag inte hennes talanger i övrigt. Och när jag tittar ner på ärmen på den fd vita morgonrocken så ser jag att det går fort där också, från en fräsch och fin existens till en annan, solkigare. Morgonrockar kan tvättas.

Lyssnar till Jethro Tull och Janis Joplin. Hon sjöng på Gröna Lund 1969, då var jag upptagen med att vänta och föda min yngste son.

Det tycks inte bli någon sol här idag. Men jag får väl klä på mig i alla fall – alternativet är att dra på mig den röda nattsärken igen och låtsas att den är dagens klänning. Det känns som om jag vill krypa in i något mjukt och lagom varmt och heltäckande just nu. Klockan är bara 11 på förmiddagen, det är lite tidigt att krypa till sängs. Jag kan inte hävda att jag är sjuk, har inte feber, är inte snorig eller hostar. Örat som bråkade lite med mig igår är tyst idag. Martina Cole´s ”The Jump” är på 664 sidor, kanske räcker den hela dagen.

 

Annonser

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s