Pingstmorgon

Pingstafton. Mulet, regnet hänger i luften. Blåser gör det okså. Idag sov jag till halv 7, när Minsanns morrhår kittlade mig vaken. Frukost inomhus idag. Sedan dusch och fotvård, om höften medger att jag kommer ner till tårna…

Fick just ett mejl från PayPal (inte) där man på dålig svenska med inblandad engelska försäkrade mig om att mitt konto behövde uppdateras av säkerhetsskäl! De jobbar på, nätfiskarna.

Minsann letar just nu på golvet efter den jättespindel som nyss kröp på min morgonrock. Jag tyckte den (spindeln) passade bättre på golvet. Jag tror den har en chans att klara sig från Minsann. Hon ger upp och sätter sig i fönstret, för ett fågelpass bakom rutan. Jag inbillar mig att kajorna och bofinken skrattar åt henne, men hon har kul.

Jag var tvungen att googla datum för pingst innan jag fick klart för mig att det är nu. Igår var första gången på många år som jag inte gratulerade en gammal vän på hans födelsedag. Har tröttnat på ensidig kontakt och ensidiga gratulationer. Han hade säkert trevligt ändå.

Vem var det som bestämde att man ska hänryckas i pingst? Jag känner mig mera dänryckt, långt ifrån hän. Naturen är vacker dock, gullvivor i drivor i gräset, gräslök på berget, blått och gult annat och som sagt, en kungsängslilja på sitt tunna skaft. Heter det skaft? Stängel, kanske. Öppen för förslag.

På altanen står en stor kruka med vissen timjan från i fjol. En enda liten del av den är grön och frisk, den ska få växa till sig i sommar. Nu hårtvätt etc.

 

Annonser

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Pingstmorgon

  1. Barbro Fällman Caglar skriver:

    På tal om nätfiske: om du får ett mail från Nada med Hotmail-adress så kasta det i skräpposten! Hennes mail har blivit kapad.
    Kram B.

  2. Yheela skriver:

    Ha en fin lördag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s