Annandag pingst som inte finns

Halv 7 denna långa söndag, pingstdagen. Nyss kom en liten regnskur, den som jag har väntat på hela dagen. Gräset växer alldeles för fort, jag kommer att få ett helsicke att klippa det om jag får igång gräsklipparen på tisdag när jag kan köpa bensin till den.

Det har varit så mycket mästrande och otrevlig stämning inom Egenutgivarnas FB-grupp att jag idag valde att gå ur gruppen. Trist – men nu finns en annan liten, men naggande god grupp med goda, skrivande kompisar. Det kanske kan bli något. Börjar bli rätt trött på Facebook hur som helst.

Och nu är det redan måndag, visserligen annandag pingst, men inte helgdag. Det kom jag inte ihåg förrän nyss när jag såg gubbarna börja jobba med vägen här utanför. Inte för att det spelar någon roll, helgdag eller vardag numera. Dag som dag.

Det tar mig någon timme varje morgon att kolla mejl, FB och tidningar, bokmärka länkar för senare läsning. En skönt slapp timme i morgonrock, med tekoppen inom räckhåll och påfyllning i tekannan. Nu har den timmen gått, och jag skriver. Idag lockar inte vädret ut mig, det är mulet. Heltäckande mulet. Som det varit inombords en månad nu.

”Ögon känsliga för grönt” sjöng Barbro Hörberg om. Just nu är det grönt så det nästan gör ont i ögonen när jag tittar ut. De stora träden på tomten har börjat slå ut (i natt?) och de gamla krusbärsbuskarna och syrenhäcken är illgröna. Våren går för fort, tulpaner och påskliljor har redan vissnat, pionerna är på gång att slå ut. Ändå går tiden så långsamt att jag läser om redan lästa böcker för att få den att gå.

Jag läser i tidningarna att det är unikt att Sofia får vara med på kungafamiljens foto i samband med lysningen mellan Madeleine och hennes amerikanske blivande man. Och tittar på längre och kortare kjolar på damerna, fjolliga hattar på några. Parallellt med upplopp och bilbränder i Husby, hockeyseger, försvunna barn hittade döda i cementrör, franska barn dödade av pappa som försvann på rullskridskor. Och Annie Lööfs pappa lär vara kronvittne till rån i Skåne. Ledsam och lätt absurd kvälllstidningsblandning.

 

 

 

Annonser

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Annandag pingst som inte finns

  1. Skrivmoster skriver:

    Önskar dig en trevlig dag i det gröna! Fast det är grått … Kram!

  2. Nu blev jag sugen på att sätta på en skiva med Barbro Hörberg. Vad fick jag det ifrån? 😉
    Styrkekram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s