gått upp igen

Klockan är strax 24 denna måndag. Jag har försökt sova men lyckas inte, har gått upp igen. Minsann sitter bredvid mig på bordet, hon ser säkert något därute, jag ser bara svart. Inga stjärnor, ingen måne. Mulet.

Det är besvärligt att inte kunna sova, eller somna. Eller vakna ungefär varannan timme, när jag väl somnat. Kroppen bråkar med mig. Är lite glad ändå över att jag fick gräsmattan klippt idag innan regnet kom. Noterade att jag i år behöver dela upp det jobbet i tre vändor, i fjol gick det på en eller ibland två. Gammal heter det.

När jag duschade efter gräsklippningen hade jag en fästing på lårets baksida, tror jag. Något lossnade och försvann i duschen, senare kliade det lite på det där speciella sättet. Den kan inte ha suttit länge. När jag krängde runt med rakspegeln för att kolla såg jag också att jag har ett litet kraftigt blåmärke i de regionerna, varför vet jag inte. Skavsåren på fötterna börjar läka hyfsat.

Telefon från ett obekant nummer idag, det var du. Du har tydligen bytt mobiloperatör och fått ett provisoriskt nummer tills ditt gamla blir överfört. Du talade om att ögonoperationen gått bra, så bra att du numera enbart behöver läsglasögon. Sådana hade du hittat på Favoptic, med ”fällbara” glas (make-up-glasögon) och dem skulle du tydligen skaffa. Inte för att göra någon make-up, men för att de var lite roliga.

Övrig hälsa var också tämligen god, dina värden var bra, men du ska ta prover varannan vecka och behöver nog en remiss för att kunna göra det i Sala. Och hur var det, hade jag fortfarande ont i höften? Jo. Du hade tydligen läst min blogg, och visste att jag inte kom till husläkaren förra veckan. Kanske hade du också läst att bästa vännen skjutsar mig denna vecka, du undrade i alla fall inte hur jag skulle komma dit. Och så hade du gratulerat sonen på födelsedagen. Jaha.

Jo, du berättade med vilken möda du gjort ren Separett-toaletten. Och att du nu skulle fortsätta klippa gräset.

Jag undrar vad du ville. Frågade inte, var inte varken glad eller ledsen när vi/du pratade. Ditt samtal störde mig, jag blir åter full av frågor när jag nästan lyckats hitta lite balans igen. Frågor som handlar om vad du håller på med, och vad jag vill. Och vad jag egentligen tycker om att prata med dig per blogg i stället för IRL. Slå upp det senare om du ids.

 

 

Annonser

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s