Rastlös lördag

Det mörknar, klockan är bara 4 på eftermiddagen. Kanske är det regnmulet, kulet är det i alla fall. Minsann velar och tvekar innan hon smiter ut, förmodligen på en kort liten vända. Idag har jag premiärpromenerat med syrrans överlåtna stavar, ner till sjön där ett streck knipor flög, runt husen och hem. Badstegen som jag ville haft i somras låg i sjön, nu.

Mannen min har satt upp en liten hemmagjord ”vinneleka” på altanplanket och propellern snurrar och snor i vinden. Det lär bli både mycket kraftig blåst och snö, mest på västkusten, på väg från England och hit. Alldeles nu blåser ett mycket lätt regn mot fönstren. Minsann satt på trappräcket och väntade på att jag skulle öppna och släppa in henne. Nu vill hon helst traska fram och tillbaka över datorn medan jag skriver. Det vill inte jag. Eller kela. Det vill jag inte heller just nu. Då lägger hon sig surt mitt på köksbordet, med svanstippen lite vippande och tittar åt andra hållet. Bort från mig.

Nu är det kväll, regnar fortfarande, Minsann är ute någonstans, förhoppningsvis i skydd för regnet. Jag är rastlös, läser romantiska gratisböcker från Amazon, försöker lösa genisudoku i DN, fladdrar över Facebook. Bekräftar en beställning på Bokbörsen. Tänker pengar, som jag inte har. Hela tiden spökar mina gamla synder i form av icke-existerande pengar. Trist. Nåja, vedspisen går för fullt, ved är intagen. Jag har en Dry Martini på bordet och inte alltför ont i höften efter promenaden. Önskar att jag kunde stå och skriva, just nu känns det som om jag sitter för mycket. Och så önskar jag mig en ”padda” så att jag kan ligga i sängen och läsa mina e-böcker. Pengar igen.

Jag är glad också, glad över kommentarer och gillanden kring min text från i morse. En text jag själv tyckte var seg och dragen ur mig. Jag är nog alltför självkritisk och osäker för att vara omdömesgill. Bra när det visar sig att andra har en annan uppfattning! Tack alla vänner!

Om en stund ska jag duscha, har satt på elementet utanför duschrummet så att det blir lite varmare där. Kanske får jag en glimrande bokidé utan att behöva åka till Hå i Småland och gå meditationskurs som Taiye Selasi. Men meditera skulle jag nog göra mera regelbundet och medvetet, vet ju att det gör gott. Min självdisciplin är klen, jag låter mig förströs av allt surr inombords när jag ensam försöker meditera. I grupp fungerar det bättre, men här finns ingen grupp. Jag får börja träna, ungefär som att börja gå med stavar. Nu gör jag lördagskväll.

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i livet och märktes , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Rastlös lördag

  1. Svenarne Janssson skriver:

    Fin text, Margareta! Med små medel gör du din lördag tydlig och tänkvärd – just det där berättandet i förbifarten är du mästare på. Gillar mycket! Kram & skön helg / Sa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s