Mästrande män

Mästrande män, män som talar om vad som är OK och inte, män som tilltalar mig som om jag vore ett litet barn som ingenting begriper. Retar mig fortfarande alldeles för mycket på den sortens män, sällan kvinnor. Det kostar energi, och leder ingenvart. Och det finns onekligen värre både saker och händelser nära och långt ifrån, än dessa korkade manspersoner. Tar de aldrig slut? Hur ids de? Handlar det om total oförståelse av vad de håller på med och hur det kan uppfattas? Eller är det enbart en logisk konsekvens av det samhälle vi skapat, där män är de som kan och vet, och kvinnor ofta är de som varken kan eller vet…

Män är normen när det gäller sjukdomar som hjärtinfarkt. Män är den måttstock som även kvinnor mäts med. Resultaten kan inte bli annat än fel. Jag är så gammal (säger inte därmed klok) att jag minns 70-talet och ”Åh, åh, åh tjejer, vi måste höja våra röster för att höras” – det behöver vi fortfarande. Män bara gör det, i alla möjliga sammanhang. Vissa män skulle tjäna på att hålla tyst ibland. Andra män får gärna göra sig hörda, de jag gärna lyssnar till vet vilka de är…

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Mästrande män

 1. A-lott skriver:

  Mästrande män, skriver du om här. Att det skulle vara något nytt påfund i det samhälle vi skapat. tror jag inte ett ögonblick på. Män har väl alltid vetat bäst?

  Härskartekniken är bara lite mer sofistikerad. Så tror jag, som upplever att det jag säger inte är värt att lyssna till. Iaf inte hos den som står mig närmast, och det är klart, närheten skrämmer förstås. Tänk om man som kvinna skulle veta bäst. Uj uj uj… inte bra.
  Kan berätta att vi kom ordentligt osams, för inte så länge sedan, just i det beteendet. Negligering.
  Men det skadade mest den fullständigt ovetande manspersonen. Lessen i flera dagar pga att jag blev riktigt förbannad.
  Det han gör har han inte en susning om. Så fundamentalt ligger det där.
  Nåja, tänker jag, och jag tror även att du tänker som så: De vet inte bättre. Okunskap och självinsikt kan man inte göra så mkt åt. Går visst inte att få gamla hundar att sitta 😉

  Kram på dig!

  • beskrivarblogg skriver:

   Att bli negligerad, att inte lyssnas till eller bli sedd – det är att inte finnas. Det skapar dödsångest, hos mig i alla fall – och det är sorgligt när den som är medskapare till de här känslorna inte förstår eller inser, eller ibland ens funderar när den andra parten blir förbannad och försöker berätta… Känner igen, jag också – och förstås är vi många. Gillar din mening ”Tänk om man som kvinna skulle veta bäst.” – Den är härligt dubbeltydig! Kram på dig, kul att få livstecken!

   • A-lott skriver:

    Här händer saker ska du veta. Det rör på sig i den fråga som jag tog upp med dig för lite sen. Lokalen är det en annan som vill ha från 1 januari, så jag förbereder flytt av diverse prylar. Inte klokt vad bråte jag har:-D
    Håller till på min egen blogg, mest. Hoppas du hittar in där någon gång. Bara att googla på A-Lotts blogg.
    Kraaaaam och nu ska jag till tandläkaren. Hujedamej!
    🙂

   • beskrivarblogg skriver:

    Bra att det rör på sig – bra med lokalen, isch för tandläkaren, men nödvändigt… Har tappat bort din bloggadress så nu ska här googlas!! Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s