En ny dag

Har försökt få kontakt med socialtjänsten, ”individuell omsorg”, hela dagen, småningom med rätt telefonnummer (inget svar) och mejl som inte kom i retur, till två personer. Inte fick jag någon kontakt, i morgon är en ny dag – åtminstone för mig…

————————–

Idag fredag fick jag kontakt till slut, efter ytterligare ett par telefonförsök plus mejl. Och det blev ett bra samtal, alltid en början. Annorlunda jämfört med igår i alla fall.

Sedan tog vi en liten promenad, mannen och jag, ner till sjön och tillbaka. Vi förundras över hur det går att nästan helt dämma igen inloppet till ån i ena änden, och dämma igen helt vid den bro som ska ersättas av en ny, alldeles utanför mitt hus. Allt grävande och körande resulterar i en lerig och hal väg där man får klafsa i stövlar och se sig för… Det lilla vattenfallet är borta och vatten porlar i stället ner i ån längre ner över en stenbädd och stora rör som träder ”i kraft” om det blir för mycket vatten. Skönt med frisk luft dock.

Jag är utmattad av alla emotioner och all oro de senaste dagarna. Allt har kulminerat och jag känner mig fortfarande mycket hjälplös och har långt till den portion ilska som antagligen också skulle kunna vara välgörande. Är bara ledsen, och virrig. Har svårt att koncentrera mig, ett exempel är den omgång canasta som min käre och välmenande man trodde skulle kunna distrahera en stund igår eftermiddag. Det gick inte, när resultatet skulle räknas ihop visste jag inte hur man gör – och det vet jag i normala fall. Just nu har jag satt potatis på spisen för att småningom dillstuva till den gravade laxen i kväll – om inte annat lär väl näsan reagera när den bränns vid.

Då och nu.

DSC01374

2013-11-20 12.12.18

Annonser

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till En ny dag

  1. Barbro Fällman Caglar skriver:

    Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s