Amma eller inte

Ännu en dag när jag väljer att inte ringa för att höra ”hur det är”. Grävskopan utanför fönstret gräver upp det som grävdes igen förra veckan. Nu ska där ner orange rör av någon anledning… Idag är det plusgrader så det verkar gå bra att gräva. Hittade en plastkaffekopp i vedtraven, och nedanför ett par kartonger som innehållit värmekabel. En del gubbar släpper saker där de står också när de jobbar…

Det verkar som om jag kommit in i ett bra mönster för min nattsömn, vaknar till men somnar om igen. Ändå är det trögt att komma igång, varken kropp eller själ vill riktigt vara med. Har också insett att det där med att sticka välbehövliga raggsockor inte är för mig, sedan i somras har jag bara lyckats få till ett halvt skaft. Skyller på att fingrarna motarbetar mig. Just nu bryter solen igenom och jag inser att jag ler där jag sitter. Solen gömmer sig kvickt, leendet hänger kvar ett ögonblick. Det blåser.

Norrtelje Tidning har haft tävling om ”de deppigaste bilderna i höst”. Som om någon behöver tillskott till höstmörkret. Och DN suckar över ”veteranernas återkomst” i Melodifestivalen, jag förstår att det hade varit fint med några nyare, mera okända förmågor. Två journalister har försvunnit i Syrien, ingen vet någonting. Och sexbrott mot unga ökar och hittar nya former, lagstiftning och polismyndigheter hänger inte med. Ibland inser flickorna (för det är ofta flickor) inte själva att de utsatts för ett brott när de tvingats gå med på sexuella handlingar som de inte vill delta i. Mörkertalet är stort, många anmäler inte. I dagens tidning är det polisen i Söderort som slagit larm.

Riksdagen ska i morgon rösta om förbud mot flaskmatning. Har de inget viktigare för sig? Hur man väljer att mata sitt barn är inte en fråga om lagstiftning, kanske för forskningen, men främst för den enskilda föräldern. Ibland blir jag väldigt trött av lilla Sveriges konstifika prioriteringar – ska bli intressant att se hur många riksdagsledamöter som deltar i omröstningen, och var de hör hemma. Varifrån kommer motionen?

Jag läser vidare och ser att lagförslaget kommer från EU och dit från WHO. Att begränsa flaskmatning i utvecklingsländer där barn dör av dåligt vatten och obefintliga kunskaper är en sak. I Sverige borde det vara min sak om jag vill/kan amma eller väljer att flaskmata. I stället föreslås nu en lagstiftning som talar om för en vällinglagande mamma att amning är överlägset det hon ger sitt barn. Grymt, och nonsens, enligt professor Agnes Wold som debatterar i DN.

2013-11-27 10.18.55

 

 

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s