Katt=vin i laptopen

Kombinationen katt, vinglas och dator är ingen bra kombination. Minsann tog ett oförmodat skutt över vinglaset som välte och tömde sitt vita innehåll över laptopen… Hårtork och värmefläkt och skakningar fick ut det mesta av vinet. Därefter har datorn betett sig lite oväntat och konstigt, ända tills jag kom på att det finns något som heter ”systemåterställning”. Hittills verkar det ha fixat de små problemen. Men igår var jag iskallt rädd att hela datorn med innehåll kraschat – den var helt död. När jag väl fick igång den igen skyndade jag mig att ta alla de där back-upperna som jag förstås inte tagit på länge…

Minsann kommer att fortsätta hållas på bordet, jag kommer förmodligen fortsätta ha dryck i närheten när jag sitter och jobbar vid datorn, vitt vin är antagligen det bästa att spilla. Gäller bara att försöka hänga med i kattsvängarna!

(Lite konstig är datorn fortfarande, den byter stil lite hur som helst oavsett vad jag markerat. Det kan jag nog leva med.)

Dagen är vacker, jag försöker ”meditera” där jag är för ögonblicket, några minuters insaktande och uppskattning av stunden. Oron hålls stången och jag andas. I ån finns nu en pump för att hålla isen borta så att änderna kan matas även fortsättningsvis. För ändamålet grävs det upp som lades igen igår. Intressant, eller möjligen har någon inte tänkt i förväg.

Allt flera protester mot rasism och SD-tongångar syns i tidningar och på Facebook. Jag själv ropar ”varg!” både här och där. Jag minns barnboken om den lilla räddharen, har den sönderläst någonstans. Räddharen ropade ”vargen kommer” så ofta att när den väl kom var det ingen som hade hört räddharens rop – det skrämmer mig lite att det kanske blir likadant nu. Att vi som väsnas ropar så ofta att ingen märker när vargen faktiskt är där den vill vara. Varg här är detsamma som rasister, fascister, nazister – inte levande verkliga vargar. Dem gillar jag.

 

DSC02673

 

 

 

 

Annonser

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Katt=vin i laptopen

  1. Jag känner igen det där med dryck nära datorn. Men jag har ingen katt att skylla på. En hårtork kan man ha till mycket Minsann. 🙂 Efter en olycka brukar jag sköta mig ett tag. Sedan blir det för långt bort till glaset & muggen. Jag orkar inte gå dit. Då är jag tillbaka till chansningar där jag lovar mig själv, att vara försiktig i fortsättningen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s