Musik, musik

Aida i öronen, inte dumt. Spotify vill ha tillbaka mig, och jag får en månad gratis, sedan 99 kr, för att slippa reklamen. Det är det värt. Aida tog snopet fort slut, var tydligen bara en liten del av den jag laddat ner… Nu är det Eric Gadd i stället, en obekant artist (annat än till namnet) – tror inte jag behöver fördjupa bekantskapen. Wiehe och Ebba Forsberg är bättre.

Syrran hävdar att Wolf Hall är bra – den andra syrran liksom den första som pratade med mig om boken – så jag fortsätter väl ett tag till. Men inte just nu, nu ska jag kolla om Minsann tänker komma in fast klockan bara är 7 på kvällen. Det ville hon inte.

Musik, musik. Hur kan jag vara utan den så länge som jag varit? Nu vill jag ha den, och jag har insett att jag faktiskt gillar de magnifika operorna som jag aldrig hade tålamod (eller vad det var) att lyssna till förr. Kanske handlar det delvis om att musik utan (begripliga) ord inte stör när jag skriver. Svenska texter får mig ofta att lyssna till dem mera än till mina egna ord, som ibland vill ner på skärmen. Kroppen blir också glad av musik, oavsett sort. Den rör sig, och vickar och vaggar, fingrarna dansar i någon sorts takt till musiken. Det här kom verkligen i rätt stund, hela dagen har varit seg och ledsen – nu har ledsnaden kroknat lite.

2013-11-25 17.49.49

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s