Silverlife

”Silverlife” – de som kan betala för bättre omsorg som gamla ska få det… Upplägget presenterades i Aktuellt, och jag hörde inte hälften. Blev upprörd, förbannad, rädd – och jag vet fortfarande inte om jag är dum i huvudet eller klok som reagerar så. Mannen min tyckte att det ”var väl OK om man har pengarna” – och jag ”det är precis som vanligt, den som har ska ”få” – kunna köpa – mer”. Vill inte ha den sortens samhälle, vill inte hamna i äldrevård där grannen får den hjälp jag kanske skulle behöva men inte kan betala för. Någonstans uppsnappade jag att maten var densamma för alla, det var något annat som var olika…

Det är fullt möjligt att jag är ute och cyklar. Att jag reagerar med krokodilen i hjärnan och inte använder resten. Behöver informera mig bättre om ”Silverlife”.

Parallellt informerades om brev till landstingsanställda, med moderat avsändare (oklart exakt vem, men landstingspapper?). Brevet talade om samma sak som Max´ VD förmedlade till sina unga anställda – en växling från nuvarande allians till mera vänsterstyrning skulle äventyra de ungas jobb. I landstingsfallet kanske det inte var tal om enbart unga som hotades av kommande arbetslöshet…

Politik bedrivs via skrämmande brev till anställda. Där är vi idag. I Sverige. I mitt land. Här och nu.

Annonser

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s