En tom dag?

Ett tomt dokument, en tom dag? Vi får se. Hittills har den innehållit frukost, mota ut katten, tända vedspisen, ducka för solen i köksfönstret, portionera köttfärssås i fryspåsar (gjorde såsen igår), plocka, bädda, ställa undan torkställningen, vika lakan och lägga i linneskåpet. För det heter väl så hur det än ser ut, linneskåp? Låter vackrare än det är.

Jag har också lagt in den rena badhandduk jag hade hängt fram till dig. Jag har tvättat och hängt undan den morgonrock du brukade använda, bytt lakan i båda våra sängar. Lagt dina pinaler i soffan i vardagsrummet, snyggt vikta. Även dina nästan utslitna IKEA-tofflor. Lagt undan ”kamratringen”. Snart finns du inte alls här hos mig. Bara i mig. Alltid, men just nu inte varken gott eller ont, bara trött och sorgset. Alla de mina vet om att vi skiljer oss åt igen. Fd maken undrade varför, jag hade inte just något svar, muttrade bara lite om att historien (min svekhistoria) hunnit ikapp oss ännu en gång.

Sov hyfsat i natt, läste en stund i Bridges´ bok ”the way of transition” och hittar pärlor där. Han talar om växlingen mellan ”letting go and taking hold again” som den kraft som skapar våra liv. En ständig rörelse. När vi nått dit där våra liv tycks vara som bäst och på topp, då är det dags för nästa ”transition”. Och då får vi för oss att vi behöver planera, sätta mål, skriva ”göra-listor” – allt sådant som kanske leder till bra saker. Utan att inse att det handlar om att vi tagit oss ur den neutrala zonen och börjat en ny fas i livet. ”The transition period ends the old and begins the new”. Och däremellan härskar kaos. Utan kaos ingen ny början.

Det där pratade med mig i går. Det ger mig tankar inför livet idag, men också när jag ser tillbaka på hur det var när jag började internetspela. Det var en övergång från ett ”perfekt” liv till heltäckande kaos (att kalla det ”the neutral zone” låter för lugnt och stillsamt), men också en övergång till ett nytt liv. Ett skrivande liv. Idag står jag inför ännu ett nytt liv.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Det här inlägget postades i livet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till En tom dag?

 1. Svenarne Janssson skriver:

  Vemodigt, och gripande beskrivet. Men din text andas en lugn beslutsamhet, om än tillkämpad
  En gammal visdom hos AA lyder ”ta en dag i taget”. Idag är idag, Om morgondagen kan jag inte veta något. Besökte under delar av min Stockholmstid mycket ofta AA vid Odenplan. Där fick man (om man ville) en medalj för 24 timmars nykterhet. Därefter kunde medaljer erhållas efter stigande grad av nykter tid. Men jag gillar det där med 24 timmar. Ett dygn nykter utan skyddsnät av droger. Många var slitna, fyllda av sorg och ånger. Men stolta över sina 24 timmar!Jag delar härmed ut en medalj till dig för de första ensamma och tomma tiden. Stolt ska du vara! Och det övriga jag brukar tjata om (texter osv), tänker jag inte tjata om alls idag.
  Lev så bra det går – kram / Sa

  • beskrivarblogg skriver:

   Kära min vän – tom är inte dagen trots allt, har donat och städat och flyttat prylar, slängt lite gammalt skräp som faktiskt var skräp – Ulf kom inte igår som jag trodde, och jag tänker inte ringa och fråga. Hans saker väntar på honom, jag försöker låta bli att göra detsamma – som du säger, en dag i taget, eller ett ögonblick i sänder. Kram på dig, du är värd alla medaljer i världen! Margareta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s