små beslut

Tisdag igår, alltså onsdag idag. Beslutsam dag. Har just duschat och tvättat håret, tömt avloppssilen på allt löshår, tagit fram fläsk ur frysen för att göra en ugnspannkaka småningom. Och sitter bevisligen framför datorn just nu.

Beslutsamheten handlar mest om att komma ur sängen, vakna (åtminstone skenbarligen), äta frukost (gjort), klä på mig (snart), ta en vända med alla mina ord (om en stund). Inser att jag bara orkar 10-20 sidor åt gången just nu. Och jag gör just inte mycket åt orden, tar bort några stycken, ändrar alla mina tankstreck till kommatecken, gör tre punkter till en. Är inte säker på någonting för tillfället, och otroligt osäker kring vad som kan vara kvar och vad som kan tas bort.

Såg häromdagen att tidningen Skriva ger chansen till lektörsläsning framöver. Kan inte bestämma mig för vad jag skulle skicka in, om. Och en läsning per nummer, det ska mycket till för att jag ska få glädje av det erbjudandet. Inskick till exempel.

Sängen bredvid min är renbäddad och orörd. Bara min nattlektyr som ligger där. Och katten ibland. Brevlådan ska få en ny namnlapp, med enbart mitt namn.

Små beslut. Alltid något.

Annonser

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till små beslut

 1. A-Lott skriver:

  Kära vän.
  Förstår dig så väl och det som for genom min skalle när jag läste dina rader är, att solen ska värma din kind, även i vår. Att solen ska lysa din väg där du går.
  Kram

  • beskrivarblogg skriver:

   Vännen – tack för dina ord. Jag har lysande små solar runt ett av träden, gula krokus och himlen är lite trött halvsolig. Jag bär med mig din sol/Margareta

 2. Svenarne Janssson skriver:

  Kommer osökt för mig – nåt gammalt talesätt som löd: Små sår och fattiga vänner, ska man inte förakta. Tycker jag även kan gälla Små beslut … Och även Små ord … När, och var de nu behagar dyka upp. Kram / Sa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s