Energibrist

Väggklockan står och tickar på halv 1, batteriet är slut. Igår kväll gick jag ungefär femton gånger till ytterdörren och ropade på katten. Hon kom vid midnatt. Det är vår. Idag också, den lär ta tillfälligt slut till helgen.

Tittar in på Facebook och går i stå direkt. En författare berättar att hon måste ”stänga in sig när jag har flöde” så att hundarna inte stör henne. Bara sådär självklart, ”när jag har flöde”. Något skrivflöde har inte den här skrivande människan, hon som sitter här och tuggar.

Vedspisen vill inte heller gå igång, späntstickorna är slut. De som du brukade yxa till. Du har fyllt många funktioner här hos mig…

Annonser

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Energibrist

 1. Barbro Fällman Caglar skriver:

  ”Flöde” får mig att tänka på ”grädde” (danska?). ”Flyt” är ett bättre ord tycker jag och rätt som det är har du flyt igen! Är det ”sel” motsatsen heter?
  Godmorgon, förresten, och kram!
  B/

 2. Ann-K skriver:

  Som skrivande människa så vill jag säga att det där med flöde, eller flyt, det kommer ibland. Ibland inte. Oftast handlar det om att helt enkelt sätta sig ner och lyfta pennan eller öppna dokumentet och bara skriva och skulle det visa sig att flytet tittar fram – då är det bara att njuta 🙂

 3. Tove Olberg skriver:

  Flöde som flyt, gillar båda! Flöde på danska är grädde ja, flöte eller kremflöte (vispgrädde) på norska. Språk är kul! Inspiration, motivation, lust, glädje ger ju flödeflyt.. själv sätter jag mig oftast ner och det kommer nästan av sig själv, eller det kommer lite lite. Enstaka gång förarbetar jag. Men så är jag ju en frihandskrivarande hobbyist! Läser lite mer om dig, och du har mycket jag gillar på din blogg! Inte alltid jag kommenterar, men besök du! Du tar dig fram, dag för dag! Vi ses!

 4. Barbro Fällman Caglar skriver:

  Citat Andres Lokkos citat av Joan Didion i SvD kultur idag:Jag skriver för att komma på vad jag tänker. (Min övers. Hon skriver förstås på eng.)
  Kram från mig!

 5. Aha! Du måste skaffa dig en flock hundar som du kan stänga ute för att få vispgrädde. 😉 Visst är det härligt när man drabbas av flow. Då har man varken tid att äta, kissa eller rasta djur.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s