snöandet hjälper just inte

Det bara fortsätter snöa. Koltrasten och skatorna och fasantuppen rör sig över snön, och ogillar det säkert lika mycket som jag. Någon av dem kanske äter fågelfrön, fyllde på igår. Just nu har vi mera snö här än på hela vintern sammantaget, det är galet, men inte helt oväntat i mars. Än är det inte vår, även om tulpanblad, krokusar och pionknoppar trodde det nyss. Hoppas snön skyddar mot kylan nattetid.

Brobyggandet fortgår som det ska, mitt i snöandet. Jag har bara varit utanför dörren för att passa postbilen och lämna över en bokpåse. Ved tog jag in igår.

Jag sover och vaknar vid 3-4-tiden, somnar småningom om igen och drömmer. I natt om en konstnär som jag bara känner via Facebook, han visade mig en tavla och så tog han lätt bort den ur ramen och visade tavlan därunder och så fortsatte han. Tavlorna var vackra, målade i hans maner, men inte lika färgstarka som hans nuvarande konstverk. Jag var glad och förvånad, fundersam.

Nu är jag enbart trött på snöandet och på att inte ha någon enda människa här hos mig. Har pratat med fastighetsförvaltaren, klappat hans hundvalp och tackat postkillen för hjälpen. I övrigt tomt och tyst. Har mest lust att gå och lägga mig igen, men gör det inte när klockan bara är halv 2 på eftermiddagen. Igår höll jag ut till halv 9 på kvällen…

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i livet och märktes , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till snöandet hjälper just inte

  1. Tove Olberg skriver:

    Vilken härlig dröm med dessa bilder! Ser att du tar dig fram sakteliga dag för dag! 🙂

    Gilla

  2. Den där drömmen intresserar mig. Jag tror att den har något att säga dig. Du var förvånad och fundersam. Jag sover ofta en stund på dagen. Aldrig efter tre (15.00). Kram Bosse

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s