p-piller på söndagar

Håller reda på dagarna genom att katten ska ha sitt p-piller på söndagar. Ibland får jag titta på kalendern nere i högra hörnet på skärmen, och försöka konstatera vilken av alla dagarna det är. Än brukar jag lyckas de flesta gånger.

Bofinkarna har kommit, och rödbröst vad den nu heter, den vackra lilla med gulrött bröst. Än vill fåglarna ha frön så jag matar. Tulpanerna i rabatten är många nu, och små påskliljor kanske kommer fram tills det blir påsk, om ett antal dagar. Tror jag.

Igår kapade och staplade jag resten av plankhögen. Det kändes i kroppen, skönt också. Det blåser idag, är bara 6 grader ”varmt” ännu, kanske ska jag ändå sitta ute i lä och läsa en stund lite längre fram på dagen. Minsann har valt att ligga på sin kudde bredvid mig och går inte ut förrän jag gör det. Vi har lite bekymmer på kvällarna, hon vill gå ut och jag vill gå och lägga mig. Ungefär som att ha tonårsbarn inser jag just. Hon är lättare att styra, jag låser dörren bara och hon stannar inne.

Huset, som en gång var min plats på jorden, är utlagt till försäljning på Hemnet. Min fd samsärbo ringde och talade om igår. Ledsamt, men bra om han får det sålt och slipper allt som hör till att ha ett hus. Jag har sörjt färdigt det mesta av sorgen, men lite ont gör alltihop.

DSC02673

 

 

 

 

Annonser

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till p-piller på söndagar

 1. Barbro Fällman Caglar skriver:

  Glad att få läsa här igen! Här är det rätt mycket varmare o i eftermiddag flyger jag ner t kusten o vännerna där. Du kan inte ana hur mycket vi har vandrat runt i denna miljonstad! Full fart hela tiden o hela dagarna. Ingen tid för shopping eller så. Men mina ben o höfter hänger med (med hjälp av Alvedon…). Fortsätt skriva o hälsa alla vårfåglarna från mig!
  Kram,
  Syster B.

 2. Eva skriver:

  Har saknat jag med!
  Fint att få läsa igen.
  Det blåser kallt här med. Kanske tänker jag vägra att gå ut.
  Vi får se.
  Önskar dig och Minsann en vacker lördag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s