Om att rädda fiskar från att drunkna…

Jag har tappat bort orden. De har gått vilse, någonstans utanför mig. Jag drömmer dem, vaknar och glömmer dem. Solen är varm genom fönstret, därute blåser det kallt. Plankhögen ligger kvar. Jag vet inte vad jag ska göra när jag inte kan skriva. Vet vad jag brukade göra, innan jag började skriva. Vill inte dit igen. Ska inte dit igen.

Idag skulle min mormor ha fyllt 125 år. Jag är glad att hon inte gör det, och tror att hon är det också. Vilken mardröm.

Amy Tan´s ”Saving fish from drowning” ligger på bordet. Omslaget visar en asiatisk man med ett fisknät – förmodligen var det kombinationen titel och omslag som fick mig att låna den.

Kaffet kallnar i min rosblommiga gröna kopp. Minsann sover i solen.

2014-04-15 10.58.43

Annonser

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

13 kommentarer till Om att rädda fiskar från att drunkna…

 1. Tycker inte det verkar som du tappat orden 🙂 Då skulle jag inte kunna vara här inne och läsa nu. Ha en fin dag. kram

  • beskrivarblogg skriver:

   Tack Marie-Louise, för att du läser och för att du berättar vad du själv gör och tänker. Hoppas du har en fin dag idag och förstås, även framöver/kram Margareta

 2. A-Lott skriver:

  Nä… du ska inte dit igen.
  Visst är det bild/rubrik som får folk att läsa. Du får drömma om rubrik igen och INTE glömma den 😉
  (glöm brädhögen däremot, tills det blir varmt och gott ute:)
  Kraaaaaaaaaaam

  • beskrivarblogg skriver:

   Jodå, jag drömmer om bilder och rubriker – hittar inget ännu, men det kommer nog. Och brädorna får ligga där de ligger, ingen flyttar på dem. Kraaaaaam på dig också, kära vän! Skön påsk småningom, hälsa Lennart och Molly.

 3. Jess skriver:

  Du har nog snart fatt i orden igen! Vilken fin kaffekopp du har! Du får njuta av kaffe och sol så kommer nog snart orden som rinnande vatten igen. Själv tog jag en paus från blogg och dator i några dagar för ett tag sen, höll på att krascha i väggen då lite för mycket hände på för kort tid.
  Kram

 4. framgangsbyran skriver:

  Dina ord är mina favoritord att läsa. Så om detta är tappade ord jag läser är ajg glad för dem du fann. Kram Inger 🙂

 5. Barbro Fällman Caglar skriver:

  Påminn mig om att jag ska berätta en dröm för dig apropå rädda någon från att drunkna där denna någon visade sig vara en fisk…….

 6. Svenarne Janssson skriver:

  Nej, inte alls, Margareta. Du har inte tappat orden. Jag har just läst dina ord. Kortfattat, avskalat, enkelt säger den allt om dig – just här och nu. Det är en jättestark ögonblicksbild av ett liv, här och nu. Så skriv för helvete, Margareta – SKRIV!

  • beskrivarblogg skriver:

   Jag skriver – två rader här. två rader där – har en mapp som storståtligt heter ”uppslag”, borde nog heta något annat. Tack säger jag helt enkelt till dig min vän i Sundsvall, du stärker mig.

 7. Eva skriver:

  Hej, jag har inte läst bloggar på ett par dagar, nu får jag en stund och börjar med din!
  Orden finns ser jag.
  Vill att du får en vacker påsk, det kan vi skapa åt oss, du och jag, med kaffe, eld i spisen och tankens kraft.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s